miercuri, octombrie 5, 2022

Mircea Beuran, victorie în instanță! Spitalul Floreasca, obligat să-l reintegreze pe funcție și să-i plătească salariile restante. Cum a reușit Mircea Beuran să aibă câștig de cauză

Veste extrem de bună pentru unul dintre cei mai buni chirurgi din România. Profesorul Mircea Beuran a obținut în instanță reinstalarea în șefia secției și plata salariilor de la concediere. Decizia este executorie.

Te-ar mai interesa: Ce sunt zaharurile ascunse? Substanțele dulci care...

Mircea Beuran a fost demis din funcție în anul 2020, atunci când o pacientă pe care trebuia să o opereze a murit arsă pe masa de operație. În urmă cu puțin timp, medicul a obținut în instanță repunerea în funcțiea de șef al Secției de Chirurgie, dar și alte beneficii financiare.

Ministrul Victor Costache l-a demis Mircea Beuran de la șefia Secţiei Clinice de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti

La sfârșitul anului 2019, o pacientă care urma să fie operată de chirurgul Mircea Beuran a luat foc pe masa de operație din cauza medicilor rezidenți care au utilizat o cantitate mult mai mare de biocid decât ar fi fost nevoie, circa 300 de mililitri, în loc de 50 de mililitri.

Ministrul Victor Costache vorbea în decembrie 2019, de pericolul muşamalizării cazului, precizând că unii chirurgi implicaţi în acest incident refuză să coopereze cu echipele de control.

Te-ar mai interesa: Sfat pentru întărirea sistemului imunitar. Medic: ...

„Nici conducerea spitalului, nici conducerea secției chirurgicale respective nu ne-a semnalat acest incident deosebit de grav. Nu am aflat de la jurnaliști, am aflat din mediul chirurgical. Este un incident deosebit de grav și tocmai pentru că sunt și medic și ministru al sănătății nu vreau să arunc piatra înainte de aflarea rezultatului final al anchetei”, declara la acea vreme fostul ministru al Sănătății.

Te-ar mai interesa: Schimbări dramatice: Ochii spun cât mai ai de trăi...

Victor Costache l-a demis pe Mircea Beuran de la şefia Secţiei Clinice de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, la începutul lunii ianuarie 2020, în urma raportului realizat de spital.

DNA l-a trimis în judecată

Reamintim că, în aprilie 2020, DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe medicul Mircea Beuran, fost președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv șef al Disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. Acuzațiile sunt de luare de mită.

Te-ar mai interesa: Boala care afectează femeile, e cumplită! Și Regin...

„În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), bani și bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul U.M.F. „Carol Davila” București), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competența sa, în oricare din calitățile sale menționate anterior. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, până la concurența sumei de 10.007,5 euro, asupra unui cont bancar aparținând inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” arată comunicatul DNA de la vremea respectivă.

Te-ar mai interesa: Așa apare cancerul. Preot: Lovim în organe în func...

Mircea Beuran, victorie în instanță! Cum a reușit celebrul chirurg să aibă câștig de cauză

Chirurgul Mircea Beuran a contestat decizia demiterii sale la Tribunalul București. În prezent, un judecător a decis să anuleze acea decizie, obligând Spitalul Floreasca să-i plătească acestuia șase salarii, calculând perioada dintre demiterea medicului și momentul în care i-ar fi expirat contractual de muncă.

Mai mult, în urma deciziei instanței, chirurgul Mircea Beuran are dreptul să revină la șefia secției, acolo unde lucre de mai bine de 20 de ani, această decizie fiind executorie. Chirurgul Mircea Beuran a declarat, potrivit Antena 3, că nu a fost prezent în sala de operații când s-a petrecut incidentul. Acesta s-a alăturat echipei chirurgicale după ce aceasta a fost mutată într-o altă sală de operații.

„Echipa care era atunci a căutat prin diferite mijloace să oprească flacăra. Eu în momentul acela nu eram în echipa operatorie, nu eram în blocul operator, iar acest lucru se poate dovedi foarte ușor, prin camerele de supraveghere.

În clipa în care eu am ajuns, bolnava era deja mutată în altă sală, iar echipa căuta să facă hemostază, adică oprirea sângerării.

(…) Când ei căutau să facă acestă hemostază am apărut și eu și m-am alăturat echipei. Echipa era șocată și am preluat operația. După ce am finalizat operația, am pregătit tot ce trebuia făcut pentru a pune pacientul în poziția de a fi transportată în Terapia Intensivă a Marilor Arși”, a precizat profesorul Beuran.

Mircea Beuran a obținut în instanță reinstalarea în șefia secției și plata salariilor de la concediere. Decizia este executorie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private