Sari la conținut

Miros neplăcut în zona intimă? Iată ce trebuie să mănânci pentru a nu te mai confrunta cu această situație jenantă!

miros neplăcut

Miros neplăcut în zona intimă? 

Mirosul neplacut din zona intima, vaginala, este o problema intalnita de multe femei.

Daca in unele cazuri aceasta situatie se produce ca urmare a igienei necorespunzatoare, in altele situatia se datoreaza igienei locale excesive cu produse cosmetice de ingrijire intima, cum ar fi sapunurile sau gelurile de dus, care modifica PH-ul natural din interiorul vaginului si pot dezechilibra nivelul bacteriilor sanatoase.

De cele mai multe ori, mirosul zonei intime poate fi influentat de anumiti paraziti, care se transmit pe cale intima, cum este Trichomonas vaginalis, sau de bacterii care se dezvolta anormal in interiorul vaginului.

Una dintre infectiile vaginale care se poate manifesta fara aparitia unor simptome este chlamydia. Netratata, chlamydia poate conduce la sterilitate.

Tricomoniaza, infectiile fungice si chlamydia sunt intalnite in 90% dintre cazurile de infectii vaginale. Daca nu esti sigura de simptomele pe care le ai, consulta in cel mai scurt timp un ginecolog!

Aceste infectii au drept urmare secretii anormale si miros neplacut.

Există însă și moduri naturale care vă pot scăpa de mirosul neplăcut

Uleiul de arbore de ceai contine proprietati antifungice puternice, fiind si un mare antiseptic. Aceste caracteristici ajuta sa scapi de bacteriile care pot contribui la problema mirosului vaginal si disconfort. Se adauga cateva picaturi combinate cu apa si hamamelis pe un tampon de bumbac si aplicarea pe zona afectata in fiecare zi, poate face o mare diferenta. Asigura-te ca diluezi uleiul cu apa si hamamelis, deoarece uleiul de arbore de ceai poate provoca unele sensibilitati la zona intima.

Aplica 3-4 lingurite de ulei din acest arbore magnific in zona genitala pentru pastrarea curata a acelei parti a corpului

Probiotece! Noi iubim probioticele, deoarece acestea pot ajuta la mentinerea intestinului sanatos, dar stiai ca probioticele pot face minuni pentru miros vaginal? Varza acra, iaurtul si chefirul sunt toate optiuni grozave. Iaurtul probiotic, de exemplu, este bogat in bacterii lactobacillus, care ajuta la lupta impotriva infectiei cu Candida, o cauza comuna de miros vaginal.

Bacteriile bune care se găsesc în iaurt luptă cu candidoza, una dintre cele mai frecvente cauze ale mirosului intim, relatează femina.in.

Agrișele purifică organismul și îl detoxifiază, în mod natural. Elimină infecțiile care provoacă acel miros intim neplăcut. Zilnic trebuie să consumați agrișe, fie naturale, fie sub formă de pudră, pe care o puteți adăuga în mâncare, atunci când gătiți.

Datorită proprietăților sale antifungice, antibacteriene și antivirale, liliacul indian vă ajută să scăpați de infecțiile intime. Fierbeți o mână de plante și spălați zilnic zona intimă cu această infuzie, după ce ați lasat-o să se răcească.

Și oțetul de mere face minuni. Are proprietăți antibacteriene și antiseptice și vă scapă de mirosurile neplăcute, refăcând flora vaginală, dacă adăugați două căni de oțet de mere în apa din cadă, în care veți sta în jur de 15-20 de minute.

Otet alb si sare de mare

In timp ce otetul de mere pare a obtine toata gloria atunci cand vine vorba de remedii naturale, dar sa nu uitam otetul alb. Acesta poate ajuta la neutralizarea mirosurilor prin descompunerea proteinelor de miros, si o baie de otet alb poate ajuta la eliminarea mirosului vaginal, ajutand la restabilirea nivelului pH-ului in vagin. Doar o jumatate de cana de otet alb si o jumatate de cana de sare de mare in apa calduta de baie, de cateva ori pe saptamana, poate face trucul!

Bicarbonatul de sodiu .Este un alt remediu simpu și eficient ce luptă împotriva infecțiilor și echilibrează nivelul de pH. Amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu 1 pahar de apă călduță. Soluția se bea. Alternativ, poți face o baie de șezut în care ai adăugat bicarbonat.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel