Sari la conținut

Mirosuri corporale îngrijorătoare pentru sănătate. Urina urât mirositoare, semn al unei infecții…

miros urât
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
cauze miros neplăcut

Din cuprinsul articolului

Mirosuri corporale îngrijorătoare pentru sănătate. Urina urât mirositoare, semn al unei infecții…

Mirosul de transpirație puternică, persistentă, care nu poate fi îndepărtată prin igiena personală adecvată poate fi semnul unei afecțiuni medicale cum ar fi hiperhidroza sau diferite infecții.

Doctorul amereican Jen Caudle a dezvăluit pentru The Mirror  de ce mirosul de transpirație puternică are o mare legătură cu starea de sănătate a oamenilor.

Urina cu miros urât

Urina care are un miros urât poate indica un semn al unei infecții ale tractului urinar, care afectează vezica urinară, uretra sau rinichii. Doctorul a spus că acest lucru se aplică femeilor și bărbaților.

De asemenea, urinarea dureroasă și urina tulbure pot indica o infecție, în timp ce, în cazuri rare, urina urât mirositoare este asociată cu diabet de tip 2 sau pietre la rinichi.
Respirația urât mirositoare: Respirația urât mirositoare care persistă chiar și după ce vă spălați pe dinți indică faptul că poate exista o problemă.

„Ne întrebăm dacă cineva are o igienă orală proastă, dar adevărul este că respirația urât mirositoare care nu dispare poate fi cauzată de alte lucruri, cum ar fi refluxul acid sau infecțiile cronice ale sinusurilor, gură uscată, saliva, anumite medicamente sau alte afecțiuni”, a spus medicul.

Mirosul vaginal

Este absolut normal de a avea un miros al vaginului. Însa, dacă acest miros devine neplăcut, acest lucru poate indica o infecție vaginala.

„Dacă ai un miros de pește nu trebuie să-l ignori pentru că s-ar putea să ai vaginită bacteriană. Aceasta este o creștere excesivă a bacteriilor rele. Bacteriile bune și rele există în mod egal, dar bacteriile rele pot crește excesiv și pot provoca infecții care trebuie tratate ”, a spus medicul.

Miros neplacut
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Este important să nu ignorați mirosurile corpului care nu sunt normale și să consultați un medic pentru diagnostic și tratament adecvat.

  • Mirosul persistent de urină puternic ammoniacal poate fi semnul unor afecțiuni renale sau a unei infecții de tract urinar.
  • Mirosul fecal persistent poate indica probleme digestive precum dizenterie sau afecțiuni ale tractului intestinal.
  • Mirosul puternic de acetona poate fi semnul unei complicații a diabetului zaharat, numită cetoacidoză.
  • Mirosul neobișnuit de dulce, acrișor sau peste poate indica infecții ale cavității bucale sau respiratorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel