Sari la conținut

Misterios, atrăgător, carismatic… Ieri a împlinit 87 de ani. Sfatul primit de Alain Delon de la o actriță româncă și povestea idolului a milioane de femei din întreaga lume

Misterios, atrăgător, carismatic… Ieri a împlinit 87 de ani. Sfatul primit de Alain Delon de la o actriță româncă și povestea idolului a milioane de femei…

Oricine îi știe povestea de viață a lui Alain Delon poate spune că viața sa ar putea fi considerată un scenariu de film. Și nu orice film.

Chiar dacă nu a studiat niciodată actoria, a reușit să își facă numele cunoscut în lumea întreagă, mai multe femei fiind cucerite de farmecul său.

Născut la date de 8 noiembrie 1935, într-o familie modestă din centrul Franței, Alain Delon nu a avut chiar o copilărie ușoară.

Ba dimpotrivă, căci destinul avea să fie dur cu el. Părinții săi au divorțat când micuțul avea numai patru ani. Atât mama, cât și tatăl său și-au refăcut viața.

Totuși, un copil crescut într-o familie destrămată are niște traume, pe care le poartă ca pe niște bolovani toată viața.

Dar asta nu e tot, căci drama sa este absolut incredibilă!

Câțiva ani mai târziu de la divorțul părinților, Alain Delon este adoptat. Dar la scurt timp după ce intră în noua sa familie, părinții săi adoptivi își pierd viața.

Atunci, Edith și Fabien, proaspăt divorțați, își doresc să obțină custodia. Neînțelegerile continuă între cei doi, lucru care ajunge să se reflecte și în comportamentul actorului.

Adevărat scenariu de film, nu-i așa…?

Un adevărat rebel, Alain Delon ajunge să fie exmatriculat de la internat, după ce s-a comportat nepotrivit.

Care a fost primul loc de muncă

Nici după ce este înscris la alte unități de învățământ, atitudinea sa nu este alta. Continuă să fie copilul neascultător prins între discuțiile părinților legate de custodie.
Sătul de regulile pe care le presupunea școala, decide să renunțe la cursuri și să se angajeze ca măcelar.

Cel care l-a învățat meserie este chiar tatăl său vitreg, cu care a avut o relație specială, mai ales după ce familia sa biologică s-a separat.

Fuge în America

Trei ani mai târziu, Alain Delon privește tot mai mult către America, dar și către șansa pe care i se oferea, notează SPYNews.

Vrea să călătorească și visează cu ochii deschiși la o carieră în Chicago, deși nu știa prea multe despre viața care îl aștepta acolo.
Doar că, după ce se decide să fugă cu prietenul său cel mai bun, actorul este prins că încearcă să treacă ilegal în America, iar visul său s-a terminat înainte de a cunoaște o lume nouă.
La 17 ani, ajunge să lupte în Războiul din Indochina, meserie pe care o practică cu drag, deși, ani mai târziu, va mărturisi că nu acesta a fost visul său, și că răul de mare i-a cauzat probleme în cei patru ani petrecuți ca pușcaș marin.

Nu renunță la visul său

Dar pentru că nu a renunțat nici în ruptul capului să viseze la o carieră de actor, a reușit în cele din urmă.
Alain Delon a ajuns și în România, în urmă cu niște ani, la Festivalul de Film de la Cluj.
„În urmă cu ceva ani, când Alain Delon a ajuns la Festivalul de Film de la Cluj, nu am reușit să-l întâlnesc personal, fiind reținută de alte lucruri.
Dar am rugat o prietenă foarte bună să încerce să-l convingă să-mi dea un autograf pe programul piesei de la Bruxelles.
Nu mi-am făcut mari speranțe, mai ales că nici nu eram eu acolo, în carne și oase! Dar omul a fost mai mult decât amabil și s-a declarat încântat că cineva îi urmărește și cariera teatrală”, povestește Irina Margareta Nistor pentru Impact.
Criticul de film a reamintit și un sfat pe care Alain Delon l-ar fi primit de la o actriță româncă, sfat pe care marele actor nu l-a uitat niciodată.
„Alain Delon a spus atunci că la începutul carierei unul dintre cele mai bune sfaturi le-a primit din partea unei românce, Elvira Popescu.
Aceasta i-ar fi spus ceva de genul Dragule, dacă tu crezi că poți face carieră în cinematografie, fă-o!
Dar să nu renunți niciodată la teatru! Cuvinte puține, dar care nu pot lăsa pe nimeni indiferent”, a mai spus Irina Margareta Nistor pentru Impact.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel