vineri, iunie 18, 2021

Există anumite mituri legate de cartofi, banane și ouă. Principalul mit este că aceste produse îngrașă, cresc colesterolul rău și afectează digestia.

Ouă

Nu cresc colesterolul, ci în plus, ajută la

slăbit. Ouăle sunt bogate în proteine, iar dacă faci sport, acestea ajută la creșeterea masei musculare. În plus, consumul de ouă este asociat cu un mai bun sistem cardiovascular, previne bolile de rinichi și de ficat. Cu toate acestea, nu trebuie să depășești 4 ouă pe săptămână. Cea mai bună variantă în a le găti este să le fierbi sau să le faci omletă, niciodat prăjite.

Cartofii

Probabil și despre ei circulă mitul, conform căruia, acestea reprezintă calorii goale, conțin foarte mult amidon și îngrașă, însă cartofii conțin foarte mulți nutrienți. Sunt bogați în vitamina C, potasiu și

fibre. Cei mai buni cartofi sunt cei mov, cei roșii și cei dulci, deoarece cartofii albi cresc glicemia destul de repede, astfel că nu sunt destul de sățioși. La fel ca ouăle, cartofii pot fi gătiți în diferite moduri – îi bagi la cuptor, îi rumenești, îi gătești în folie de aluminiu etc.

Bananele

Bananele conțin 422 mg de potasiu, un element absolut necesar pentru funcționarea celulelor. În plus au foarte multe proteine și te ajută să îți sculptezi abdomenul.

Banane, ouă și cartofi – mânâncă aceste alimente în rotație, dar cu moderație.

Ultimele stiri

Parteneri