sâmbătă, februarie 27, 2021

Înconjurat de craniu și țesuturi de protecție este creierul. Denumit și centrul de comandă al organismul, creierul este un organ vital al organismului, fără de care nu putem supraviețui. Creierul controlează tot ceea ce facem prin neurotransmițători. Iată care sunt cele mai populare mituri despre creier. Tu știai aceste lucruri?

  1. Mai mare este mai bine

Oamenii cred că cu cât creierul este mai mare, cu atât este acea persoană mai inteligentă. Acesta este un mit, deoarece, există insecte cu creierul cât o gămălie de ac, care posedă mai multă inteligență decât animale mai mari.

2.Alcoolul ucide celulele creierului

Alcoolul doar blurează conexiunile dintre neurotransmițători, chimicale din creier, care trimit semnale spre organism atunci când totul este stabil și funcționează normal. Cu toate acestea, expunerea repetată la alcool poate duce la probleme serioase.

3.Avem 100 bilioane de celule ale creierului

Într-un studiu publicat în anul 2009, cercetătorii au descoperit faptul că nu avem 100 bilioane de celulele în creier, ci doar 86 de milioane.

4. Ne folosim doar o parte a creierul

Partea dreaptă este pentru cei care au înclinații artistice, iar cea stângă pentru cei care analizează și sunt mai mult pe partea teoretică. Fals! Cercetătorii nu au putut să demonstreze sau să observe acest lucru

5. Avem doar 5 simțuri

Gust, miros, auz, atingere, văz sunt principalele simțuri, însă exisă și altele precum – înduranța la durere, termocepția (cald vs rece), echilibrocepția, simțul durerii.

A.

 

Ultimele stiri

Parteneri