Sari la conținut

Mituri despre crema pentru protecție solară

Pentru că 1 Mai este aproape și toată lumea are ca destinație fie marea, fie muntele, lucrul care nu trebuie să vă lipsească din bagaj este crema pentru protecție solară. Poate nu faceți plajă, însă pielea este sensibilă în contact cu soarele. Chiar dacă această cremă este bună pentru protecție există câteva mituri cărora nu trebuie să le dați crezare

1. Crema nu mă ajută să sintetizez vitamina D 

Vitamina D este acel tip de vitamină care se sintetizează atunci când noi absorbim razele UV, dar asta nu înseamnă că trebuie să stăm complet neprotejați pentru o sinteză mai bună. Dr Herbert Holman explică „Poți lua vitamina D gata sintetizată din alimentație, în special din ton sau somon, sau chiar din suplimentele alimentare”

Dermatologul mai este de părere că stratul de cremă nu te va împiedica să sintetizezi vitaminele de care ai nevoie

2. Nanoparticulele din cremă pot distruge sistemul imunitar

Fals! Cu toate că foarte multe creme se bazează pe oxid de zinc și dioxid de titaniu, particulele o dată aplicate pe piele, nu depășesc primul strat. Ele se lipesc între ele, astfel că nu au cum să interfereze cu sistemul imunitar. Vivian Bucay explică „aceste nanoparticule sunt prezente doar în creme și nu în spray-uri deoarece riscul de a fi inhalate este mult mai mare”

3. Chimicalele din cremă afectează hormonii

Studii au fost făcute pentru a demonta acest mit, însă concluziile au de monstrat că oxybenzona nu are legătură cu fluctuația hormonilor

A.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel