Categories: Stil de viaţă

Mituri despre slăbit. De ce nu pierzi în greutate, deși ai un aport caloric scăzut?

Deficitul caloric este asociat, adesea, cu dietele pentru slăbit. Cu toate acestea, anumite persoane care au un aport caloric scăzut nu pot pierde în greutate conform așteptărilor. Iată câteva mituri despre slăbit pe care trebuie să știi și, de asemenea, care pot fi alte cauze pentru care nu poți slăbi.

Majoritatea dietelor pentru slăbit folosesc deficitul caloric. Acesta implică reducerea numărului de calorii ingerate zilnic, având un aport mai scăzut decât cel recomandat.

Totodată, anumite persoane care au un aport caloric scăzut nu pot pierde eficient în greutate. Acest lucru se datorează anumitor afecțiuni sau dezechilibre în organism. Iată ce trebuie să știi despre deficitul caloric și de ce, uneori, nu este o metodă eficientă de pierdere în greutate.

Mituri despre slăbit. De ce nu slăbești, de fapt?

Vasi Rădulescu, renumit medic român, explică de ce anumite persoane nu reușesc să slăbească, în ciuda eforturilor și a deficitului caloric.

Calorii înăuntru, calorii afară – este tot ceea ce contează când vine vorba de pierderea în greutate.

Deși crearea unui deficit caloric prin arderea a mai multă energie decât consumi este cel mai important factor atunci când vine vorba de pierderea în greutate, nu este singurul lucru care contează.

Bazarea exclusiv pe aportul caloric nu ține cont de numărul mare de variabile care pot împiedica pe cineva să slăbească, chiar și atunci când urmează o dietă foarte săracă în calorii.

De exemplu, dezechilibrele hormonale, afecțiunile de sănătate precum hipotiroidismul, adaptările metabolice, utilizarea anumitor medicamente și genetica sunt doar câțiva dintre factorii care pot face ca pierderea în greutate să fie mai dificilă pentru unele persoane, chiar și atunci când urmează o dietă strictă.

De asemenea, acest concept nu reușește să sublinieze importanța sustenabilității și a calității dietei pentru pierderea în greutate. Cei care urmează metoda „calorii înăuntru, calorii afară” se concentrează, de obicei, doar pe valoarea calorică a alimentelor, nu și pe valoarea nutritivă a acestora.

Acest lucru poate duce la alegerea unor alimente cu puține calorii și sărace în nutrienți, cum ar fi prăjiturile de orez și albușurile de ou, în detrimentul unor alimente cu un conținut caloric mai ridicat și cu o densitate mare de nutrienți, cum ar fi avocado și ouăle întregi, ceea ce nu este cel mai bine pentru sănătatea generală.

Se preferă consumul unor alimente mai sănătoase, chit că sunt mai bogate caloric, decât unora mai nesănătoase care promit mai puţine calorii”, explică Dr. Vasi Rădulescu pe propriul blog.

Recent Posts

Alertă alimentară! Produs alimentar popular, retras de pe rafturile magazinelor din întreaga țară pentru că are pesticide

Un produs alimentar popular a fost retras de pe rafturile magazinelor care aparțin lanțului Mega…

13 minute ago

Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea pentru femeile de peste 50 de ani. „Nu se acumulează în organism!”

Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea. Neurochirurgul Vlad Ciurea, recunoscut pentru cariera sa excepțională…

45 de minute ago

Horoscop 14 mai. Oportunități neașteptate pentru Berbeci. Leii ar trebui să facă un pas în spate

Horoscop 14 mai. Este o zi excelentă pentru Vărsători, care au relații minunate cu toți…

o oră ago

Cercetătorii au descoperit de ce fumătorii iau rapid în greutate atunci când se lasă de fumat

Fumătorii care intenționează să renunțe sunt adesea îngrijorați de creșterea în greutate care vine la…

2 ore ago

Ce trebuie să știi înainte de o mamografie. Un radiolog explică cum să te pregătești cel mai bine

Ce să știi despre mamografie. De ce este important să faci o mamografie de rutină…

2 ore ago

Ce este insuficiența hepatică. De ce apare și care sunt semnele revelatoare

Ce este insuficiența hepatică. Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește…

3 ore ago

Citeste si: