Sari la conținut

Dietele de slăbit te pot face să iei în greutate în mod neașteptat. Iată care este principala cauză și de ce dieta nu oferă rezultate

drenajul limfatic
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
totul despre drenajul limfatic

Din cuprinsul articolului

Dietele de slăbit restrictive pot provoca anumite comportamente alimentare dăunătoare. Pe moment, acestea oferă rezultate rapide, însă majoritatea persoanelor ajung să recupereze greutatea inițială imediat după sfârșitul dietei. Iată care este cauza principală pentru care nu slăbești conform așteptărilor!

Dietele restrictive duc la mâncatul compulsiv, iar orice kilogram dat jos se pune imediat la loc, spune medicul diabetolog Laura Ene, la Digi24.

De asemenea, eliminarea anumitor alimente poate provoca carențe la nivelul întregului organism, îngreunând și mai mult lupta cu kilogramele și menținerea sănătății generale.

Dietele de slăbit te pot îngrășa

„Din punctul meu de vedere, dieta nu este altceva decât temelia kilogramelor în plus. Fiecare dietă – și oamenii care au făcut asta știu – am pierdut 10, 15, 20 de kilograme pe care le-am câștigat la loc. Dietele acestea restrictive stau la baza comportamentelor alimentare deviante, din punctul meu de vedere. În 20 de ani de experiență am avut ocazia să văd foarte multe persoane care au început să mănânce compulsiv, emoțional, să aibă bulimie, să sufere de anorexie tocmai din cauza dietelor extremiste pe care le-au ținut”, explică Laura Ene.

Dieta nu se începe dimineața

„Important e să nu ne așezăm la masă flămânzi seara. Toată lumea se apucă de diete dimineața, mănâncă un iaurțel, ronțăie un măr – care face foame, după care mănâncă o sălățică, cu 2-3 fire de piept de pui. Și ajung seara acasă flămânzi, obosiți, mai au și o problemă și s-a terminat dieta pe rafturile hipermarketurilor sau dând telefon la firmele de catering, care oferă mâncare fast food. Și uite așa s-a mai sfârșit o zi de dietă cu multe calorii seara. Dieta nu se începe de dimineață. Ca să faci un deficit caloric să slăbești e important să mănânci ziua”, a adăugat ea.

Atenție la carențe

„Dietele acestea restrictive sunt și primul pas către mâncatul compulsiv și mâncatul emoțional, pentru că sunt pline de restrcții. Pentru că restricția calorică severă, făcută după ureche, fără să știi cum să combini alimentele – făcând acest deficit caloric major, faci și deficit de vitamine și minerale, inevitabil. Iar acolo, în acel deficit, se regăsesc poftele”, explică diabetologul Laura Ene.

 

 

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel