Sari la conținut

Moarte fulgerătoare a unei tinere de 19 ani, mușcată de urs și căzută în râpă. Ce spun medicii legiști

Sursa foto: Adevarul
Tânăra atacată de urs

Medicii legiști au descoperit că adevărata cauză a morții, în cazul Dianei, fata, atacată de urs în zona Bucegi, sunt traumatismele survenite în urma căzăturii în râpă. 

Diana Maria Cazacu avea 19 ani și abia luase BAC-ul. Încercând să evadeze din canicula orașului, fata a decis să urce pe munţii Bucegi, împreună cu prietenul său.

Moarte fulgerătoare a unei tinere de 19 ani, mușcată de urs și căzută în râpă

Din nefericire, a fost atacată de urs pe potecă şi târâtă de sălbăticiune sub ochii iubitului. Nu a avut nicio şansă. Ursul a muşcat-o de picior şi s-au prăbuşit, şi ea şi animalul, într-o râpă adâncă de peste 150 de metri.

Intervenţia salvamontiştilor a fost la limită. Diana a fost găsită de salvamontiști, iar ursul era lângă ea.

Mama victimei a declarat că nu era pentru prima dată când fusese fugărită de urs în pădure.

„Am vorbit cu ea, nu m-a sunat ea, eu o sunam mereu. Eu o sunam că eram preocupată cu muntele ăsta. Am sunat-o şi i-am zis: „Dia, nu te du, te rog, nu te du!”.

I-am spus să aibă grijă și ea a spus „nu, că m-ai ținut mereu mai strâns și acum vreau să mă duc, să fac o experiență de-asta”.

Şi i-am spus: „Dacă te duci, ai te rog grijă cu urşii, ai te rog grijă la râpe, la toate, că e foarte periculoasă perioada asta”, a continuat mama victimei, potrivit Antena3 CNN.

Ce a determinat decesul tinerei atacate de urs

Medicii legiști au stabilit că tânăra de 19 ani avea leziuni foarte grave produse prin căderea de la înălţime, dar că şi rănile provocate de animal erau foarte grave.

În raportul medico-legal se specifică faptul că rănile și traumatismele suferite au cauzat hemoragii interne ce i-au adus sfârșitul tinerei din Iași.

„Au fost două tipuri de leziuni: leziuni produse prin precipitare, cădere de la înălţime şi leziuni produse de urs. Leziunile cele mai grave sunt cele prin cădere, dar şi cele produse de urs erau incompatibile cu viaţa. Care i-a determinat mai repede decesul urmează să se stabilească, dar avea leziuni foarte grave prin precipitare, prin cădere de la înălţime”, a declarat, joi şeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, Vasile Drăghici, potrivit Agerpres.

De asemenea, în urma analizelor efectuate, s-a stabilit că ursul nu avea rabie, a precizat directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, George Stratulat. În acest caz a fost vorba despre o femelă de 4-5 ani, care nu era gestantă şi nu avea alte probleme.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, rana provocată de animal, înainte ca tânăra să cadă în prăpastie, nu era atât de gravă încât să îi pună viața în pericol. Moartea a survenit însă în urma căzăturii în râpă, de la aproximativ 200 de metri înălțime. Diana a suferit multiple traumatisme, care i-au provocat hemoragii interne.

Familia Dianei urmează să ajungă la serviciul de medicină legală să ridice trupul neînsuflețit al acesteia. Mama fetei a povestit faptul că i-a spus tinerei să nu meargă în drumeție la munte și să aibă grijă la pericolele la care se poate expune.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel