Sari la conținut

Moartea subită în rândul tinerilor. Profesorul Ciurea: Ajungem la ACEST element esențial

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit la Antena 3 despre moartea subită în rândul tinerilor. Iată care sunt cauzele car pot conduce la astfel de decese!

Potrivit medicului neurochirug Vlad Ciurea, cei care mor subit au făcut un efort depășit. „Inima este bipolară cu creierul și dacă inima cedează, creierul trebuie să ajute, dar ele două se prăbușesc.

Vlad Ciurea: „Să ținem să fie un corp sănătos și cu un creier sănătos”

Ori un asemenea personaj sigur are și o componentă cerebrală, componentă de panică, componentă de stres, componentă de suprasolicitare, componente de burn-out, care toate acestea merg, fac bulgărașul și se prăbușește la nivelul inimii.

Deci tot ajungem la un element esențial „Mens sana in corpore sano”. Să ținem să fie un corp sănătos și cu un creier sănătos și cu un organism în totalitate ca să funcționeze normal”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea pentru Antena 3.

Mituri despre stângaci

Prof. Dr. Vlad Ciurea a demontat toate miturile în acest sens și a explicat ce se întâmplă în creierul celor care sunt stângaci.

Neurologul spune că nu îi consideră diferiți pe cei care folosesc mâna stânga și îi atenționează pe părinți să nu forțeze copiii să își folosească mâna dreaptă dacă au tendința să folosească mâna stângă.

„Într-adevăr noi suntem dreptaci și folosim mâna dreaptă. Stângacii în orice problemă folosesc mâna stângă. Deci înseamnă că comanda lor spre mâna stângă pleacă din emisfera de partea dreaptă. E o inversare de comandă de emisfere.”, a explicat neurologul, în direct la Antena 3.

Acesta mai spune că predilecţia de a fi stângaci poate fi genetică.

Nu forţaţi copiii să fie dreptaci!

„Dar când un copil nu pornește cu dreapta, noi de obicei îl corectăm, că aşa ne-am obișnuit. Lăsaţi-i pe stânga, nu se întâmplă nimica grav!”, susţine dr. Vlad Ciurea.

„Odată ce va dezvolta anumite elemente, s-ar putea din acel copilaș să obțineți date cu totul deosebite, pentru că au tendință stângacii spre activitate creativă, spre construcție, spre arhitectură, spre desen, spre pictură, spre artă adevărată, spre muzică.

Deci lucrurile capătă conotații foarte, foarte interesante și fie că folosim emisfera dreaptă, fie că folosim emisfera stângă, suntem aceeași ființă umană și nu se întâmplă ceva cu totul deosebit. Cel mai bine ar fi să fim ambidextru, mai ales la chirurgi ca să nu obosească stânga și dreapta.”, a explicat neurologul.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: