Sari la conținut

Modalități naturale de subțiere a sângelui și de îmbunătățire a circulației venoasă

Pneumonia ambulantă
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Mod de prevenire pentru pneumonia ambulantă

Există mai multe modalități naturale de subțiere a sângelui, care pot fi benefice pentru cei care suferă de hiperviscozitate sanguină, un factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Iată câteva dintre aceste modalități naturale:

Coagularea sângelui

Coagularea sângelui apare din diverse motive. Adesea, o persoană însuși provoacă o creștere a densității sângelui, ducând un stil de viață nesănătos, abuzând de fumat și alcool și alimente nesănătoase. Acestea din urmă includ alimente bogate în grăsimi trans și carbohidrați simpli – alimente procesate, fast-food, dulciuri și produse de patiserie. Un pericol deosebit pentru organism este lipsa lichidului – apă curată obișnuită.

„Exicoza – îngroșarea sângelui ca urmare a deshidratării poate duce la consecințe grave, inclusiv moartea. Anticoagulantele, cunoscute și sub numele de diluanți ai sângelui, sunt folosite pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge periculoase. Astfel de medicamente funcționează prin inhibarea factorilor de coagulare”, explică. doctor rus Dr. Irina Mohova.

Expertul spune care sunt vitaminele și alimentele care subțiază sângele. Pe listă se găsesc vitamina E, vitamina C, acizi grași omega-3, turmeric, usturoi, ghimbir, ceai verde.

Vitamine și alimente care subțiază sângele

coagularea sangelui
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Vitamina E. Ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Se găsește în migdale, spanac, broccoli, kiwi și ulei de floarea soarelui.

Acizi grași Omega-3. Ajută la scăderea nivelului de trigliceride și la reducerea riscului de cheaguri de sânge. Se găsesc în peștii grasi precum somonul, tonul, macroul și sardinele.

Turmeric. Curcumina, compusul activ din turmeric, are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la prevenirea cheagurilor de sânge. Usturoiul – contine alicina, care ajuta la scaderea colesterolului si previne formarea cheagurilor de sange.

Ghimbir – are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui.

Ceai verde. Conține antioxidanți care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și la prevenirea formării cheagurilor de sânge, potrivit Actualno.

Vitamina C.  Promovează formarea de oxid nitric, care ajută la extinderea vaselor de sânge și la îmbunătățirea circulației sângelui. Se găsește în citrice, căpșuni, kiwi, ardei și broccoli.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel