Sari la conținut

Modul bizar in care anticonceptionalele afecteaza apetitul sexual al femeii si cat de atrasa este de partenerul ei

Schimbarile hormonale care apar pe fondul administratii anticonceptionalelor afecteaza atat apetitul sexual al femeii, cat si gradul de atractie al acesteia fata de partener.

Indragostita pana peste cap de partener o perioada buna de timp, dar mai apoi pofta de sex s-a diminuat? Se prea poate ca nu partenerul sa fie de vina, ci schimbarile hormonale care au aparut pe fondul administrarii pilule contraceptive,

Anticonceptionalele pot da puternic peste cap nivelul de atractie a unei femei fata de partenerul ei de cuplu, diminuand apetitul sexual ridicat pe care-l avea ea la inceputul relatiei. Mai mult, o femeie se poate simti puternic atrasa de partenerul ei cat timp ia pilula contraceptiva si mult mai putin atrasa de el cand renunta la pilula. Potrivit unui studiu publicat in revista de specialitate “Proceedings of the National Academy of Sciences”, acesta este un pret pe care femeile il platesc adesea pentru ca-si dezechilibreaza balanta hormonala prin administrarea pilulelor contraceptive.

Motivul acestei schimbari? Progesteronul si estrogenul regasite in anticonceptionale tulbura fertilitatea femeii si, implicit, dorinta sexuala din prisma acelor trasaturi pe care o femeie la gaseste atragatoare la un barbat. Numeroase studii precedente au demonstrat ca femeile, in timpul ovulatiei, gasesc mai atragatori barbatii mai masculini (cu mandibule mai late, pilozitate crescuta si voce mai groasa), in timp ce atunci cand nu sunt la ovulatie ele prefera barbati cu trasaturi mai feminine, mai de “papusa”.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel