Sari la conținut

Moduri eficiente prin care scăpaţi de celulită

woman squeezes a skin on thigh

Din cuprinsul articolului

Celulita este o problemă estetică ce afectează orice femeie, începând cu vârsta pubertăţii. Este greu de vindecat total, dar poate fi diminuată.

Nu este nevoie de o dietă anume pentru a scăpa de celulită, ci de alimente care, dacă sunt combinate cu tratamente corporale şi puţină mişcare, duc la eliminarea şi la prevenirea „cojii de portocală”.
Aşadar, pentru a trata cu adevărat celulita, în meniul zilnic trebuie să includeţi numai alimente sănătoase şi, nu în ultimul rând, trebuie să tăiaţi din calorii. Apoi, trebuie să eliminaţi retenţia de apă, deoarece excesul de lichid în organism va duce la acumularea depozitelor de grăsime, acestea fiind principala cauză pentru care femeile slabe au celulită. Pentru eliminarea şi tratamentul celulitei trebuie să reduceţi şi toxinele din organism.

Bazaţi-vă pe proteine şi pe grăsimi sănătoase din nuci şi peşte
La micul dejun, cerealele care conţin ovăz sunt cele mai indicate. Acestea ajută metabolismul şi au un conţinut bogat de antioxidanţi, utili în tratamentul celulitei.
Când vine vorba despre grăsimi naturale, nucile ocupă un loc de frunte în top. Unul, doi pumni plini cu nucă sunt suficienţi pentru a vă alimenta cu grăsimi sănătoase, mononesaturate în timpul gustării dintre mese. Acestea sunt bune şi pentru inimă, dar şi împotriva celulitei. În plus, conţin şi proteine.
La masa de prânz sunt indicate proteinele obţinute din peşte proaspăt preparat la cuptor sau la grătar, carne de pui fără piele sau fasole, deoarece acestea conţin aminoacizi care luptă împotriva retenţiei de lichide. Totodată, şi uleiul de peşte este o sursă bogată de proteine, dar mai conţine şi grăsimi esenţiale care hidratează pielea, astfel că celulita nu va mai fi atât de vizibilă.
Şi proteinele din ouă sunt benefice împotriva celulitei. În plus, ouăle sunt bogate şi în substanţe detoxificante.

Fructe şi legume în fiecare zi
Consumul de fructe şi legume proaspete poate duce la eliminarea semnificativă a aspectului de „coajă de portocală”. Aceste remedii naturiste împotriva radicalilor liberi îmbunătăţesc aspectul pielii.

Fructele şi legumele ajută la eliminarea toxinelor, care favorizează celulita, iar cu cât vegetalele din farfurie sunt mai închise la culoare, cu atât conţin mai mulţi antioxidanţi.

Cele mai bune fructe şi legume care conţin şi substanţe nutritive sunt: grepfrutul, mandarinele, portocalele, mango, ananasul, avocado, bananele, căpşunile, murele, zmeura, afinele, coacăzele negre, vişinele, merele, pepenele verde, ardeiul gras, vinetele, ceapa, spanacul, roşiile, varza, morcovii, sfecla roşie, algele marine şi mărarul.
Totodată, fasolea verde, mazărea, broccoli şi soia sunt o sursă bogată de fibre, potasiu şi magneziu, nutrienţi benefici în tratarea celulitei. În plus, castraveţii, sparanghelul sau ţelina au acţiune diuretică, eliminând apa din ţesuturi.
E dovedit faptul că scorţişoara este esenţială atunci când se doreşte reducerea celulitei. Prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi prin stimularea eliminării anumitor toxine, scorţişoara este cel mai activ ingredient al unei diete anticelulită.

Faceţi sport!
Un meniu zilnic care ajută la tratarea celulitei trebuie să cuprindă cel puţin cinci porţii de legume şi fructe proaspete, cereale integrale bogate în fibre, produse lactate cu procent mic de grăsime, precum şi alimente bogate în acizi graşi esenţiali (peşte gras, ulei de măsline extravirgin, avocado, nuci şi migdale. Nu uitaţi nici de cei doi litri de apă plată pe care trebuie să-i beţi zilnic. De mare ajutor sunt şi ceaiurile de plante, precum cel de mentă, ceaiul verde, ceaiul de portocale sau ceaiul special anticelulită. În plus, sportul poate reduce celulita – dimineaţa şi seara sunt recomandate gimnastica, plimbările sau mersul pe bicicletă.

Cimbrul elimină toxinele din organism
Un ajutor mai puţin cunoscut pentru o digestie bună este cimbrul. Acest condiment, pe lângă proprietăţile sale culinare, echilibrează şi nivelul fierului din carne. Este recomandat la pregătirea mâncărurilor din legume, pentru un tranzit intestinal mai bun şi pentru eliminarea toxinelor din organism.

Masajul cu loţiuni home-made

Masaţi energic zonele afectate în direcţia circulaţiei sângelui cu o perie de baie, un burete sau o mănuşă pentru masaj, pe pielea uscată. Folosiţi în permanenţă cremă anticelulitică şi încercaţi să o aplicaţi prin mişcări de masaj ori de câte ori puteţi. Pentru celulita aflată în stadii mai avansate folosiţi zaţ de cafea amestecat cu cremă de corp, cu care frecaţi puternic zonele cu probleme. Luaţi o ceaşcă plină cu zaţ de cafea, amestecaţi-l cu puţină loţiune şi frecaţi porţiunea afectată timp de 60 de secunde în fiecare zi, după care faceţi un duş scoţian (alternând apa rece cu cea caldă). Nu vă încredeţi doar în produsele din comerţ. Preparaţi-vă singure loţiuni anticelulitice: – amestecaţi ulei esenţial de rozmarin şi fenicul (câte două picături din fiecare) cu trei linguri cu ulei de migdale. Folosiţi acest remediu zilnic, pentru masarea zonelor cu celulită;  – ţineţi din când în când o dietă de detoxifiere a organismului. Evitaţi grăsimile şi consumaţi alimente bogate în fibre.

Ce nu aveţi voie

Evitaţi consumul de alimente cu un conţinut bogat de grăsimi şi zahărul. Trebuie să vă feriţi şi de consumul de alimente prăjite, al celor care conţin conservanţi sau aditivi alimentari, precum şi de fast-food. Totodată, consumul de alcool, cafea sau băuturi carbogazoase, dar şi proteinele de origine animală pot favoriza sau pot agrava celulita. Astfel, carnea de porc, carnea roşie, mezelurile, brânza topită, conservele, peştele sărat, marinat sau afumat, sosurile condimentate, maioneza, frişca, smântâna, produsele de patiserie, prăjiturile, biscuiţii şi ciocolata sunt total interzise în dieta anticelulită. Nu în ultimul rând, renunţaţi la sarea şi la condimentele pe care le-aţi introdus până acum în preparatele culinare. Acestea favorizează retenţia de lichide în organism şi pot duce la o circulaţie sangvină deficitară. Nu uitaţi! Şi fumatul creşte riscul de apariţie a celulitei, în principal din cauza faptului că poate provoca deteriorarea vaselor mici de sânge şi, de asemenea, circulaţia deficitară a sângelui.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel