Sari la conținut

Moment istoric în cercetarea oncologică. Un medicament imuno-oncologic a primit Premiul Galien USA 2015 pentru “Cel mai bun Produs Biotehnologic”

Bristol-Myers Squibb anunţă primirea distincţiei Prix Galien USA 2015, “Cel mai bun Produs Biotehnologic”, pentru medicamentul Opdivo (nivolumab), inhibitorul PD-1 dezvoltat de către companie. Decernarea a avut loc în timpul celei de-a noua ediţii anuale a Prix Galien USA din 27 octombrie 2015, la New York. Acest premiu este acordat de către o comisie ştiinţifică de elită ce include laureaţi ai premiului Nobel şi recunoaşte rezultate remarcabile obţinute pentru dezvoltarea unor terapii inovative pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor.

Distincţia Prix Galien USA de anul acesta este cel de-al doilea titlu decernat companiei pentru categoria “Cel mai bun Produs Biotehnologic”, Bristol-Myers Squibb fiind astfel singura companie care primeşte acest premiu pentru două produse imuno-oncologice. În 2012, premiul a fost acordat medicamentului Yervoy în urma aprobării iniţiale a acestuia pentru melanom nerezecabil sau avansat. Fiind un deschizător de drum în imuno-oncologie, Bristol-Myers Squibb continuă să cerceteze potenţialul acestei ştiinţe de avangardă pentru a creşte rata de supravieţuire în cazul unora dintre cele mai dificil de tratat tipuri de cancer.

“Suntem onoraţi de faptul că prin acest premiu este recunoscută contribuţia ştiinţifică a companiei noastre la acest moment istoric în cercetarea oncologică, acum când imuno-oncologia schimbă aşteptările în tratarea cancerului”, spune Francis Cuss, MB BChir, FRCP, Vicepreşedinte Executiv şi Director Ştiinţific, Bristol-Myers Squibb. “Acordarea distincţiei Prix Galien USA 2015 subliniază eforturile noastre de cercetare clinică pentru Opdivo în ceea ce priveşte unele dintre cele mai dificil de tratat tipuri de cancer precum melanomul avansat şi cancerul pulmonar altul decât cel cu celule mici.”

Despre Opdivo

Bristol-Myers Squibb deţine un program global amplu de dezvoltare pentru a studia Opdivo în diverse tipuri de tumori, constând în peste 50 de studii clinice – în monoterapie sau în combinaţie cu alte terapii – în care au fost înrolaţi peste 8.000 de pacienţi la nivel mondial.

Opdivo a fost primul inhibitor PD-1 la nivel mondial care a primit aprobarea autorităţilor de reglementare în iulie 2014, iar în prezent deţine autorizatie de punere pe piaţă în peste 37 de ţări incluzând Statele Unite, Japonia şi Uniunea Europeană.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel