Sari la conținut

Momente din zi când trebuie să bei un pahar de apă pentru curățarea colonului îmbunătățrea digestiei

pahar cu apa
Sursa foto: Unsplash
Consumul excesiv de apă a ascuns un diagnostic crunt

Din cuprinsul articolului

Câtă apă să bei. Apa înseamnă viată, iar lipsa acesteia din organismul nostru, poate aduce efecte adverse şi nedorite. Aici ne putem aminti de: dureri de cap, stări de oboseală, retenție de apă, umflături şi multe alte afecțiuni, care nu ar trebui neglijate de-a lungul timpului.

Fiecare dintre noi are o viață “plină”. Zi de zi ne confruntăm cu trafic, task-uri importante la job, probleme personale etc.

Din cauza acestor factori, care își fac apariția, fără ca noi sa îi premedităm, uităm să bem apă. Studiile au arătat că hidratarea este esențială pentru un ritm sănătos de funcționare al organismului.

Corpul uman este format din 60-70% apă. Ne gândim mereu că avem nevoie de mâncare ca sa supraviețuim, însa fără să știm, organismul își procura hrana din apă. Putem trai până la o luna fără mâncare, însă nici o săptămâna fără cea atât de des menționată, apa. Închipuiți-vă cum ar arăta globul pământesc fără oceane, mări, lacuri, fără verdeață. Da, ar arăta uscat! Aşa ar arăta și corpul nostru, uscat!

„Hidratarea corectă, pe lângă un stil de viață sănătos, şi aici menționez de fructe si legume, care conțin cea mai buna sursă de apă, plus masajul cu bambus, ce are rolul de a drena țesutul limfatic şi de a înlătura depozitele de apă reținute de corp, sunt elementele care vă fac viața să mai ducă lipsă de nimic! Organismul vostru va fi şi va arăta aşa cum trebuie, de la interior până la exterior, sănătos!”, spune Dan Bujor, master trainer masaj cu bambus.

Cum să bei mai multă apă

Ca să va fie mai ușor, să va disciplinați in acest sens, iată câteva sfaturi și trucuri utile din partea specialistului:

• un pahar cu apă, dimineața pe stomacul gol (ajută la curățarea colonului și la pregătirea acestuia pentru următoarea zi);

• un pahar cu apă, înainte de orice masă, dar să respectam un timp de jumătate de ora (ajută la digestie, iar cantitativ vorbind, vom manca mai puțin);

• un pahar cu apă, în loc de orice “ronțăiala nevinovată” ( aşa ne vom autoeduca în a reduce nevoia constantă de a gusta puțin din câte “ceva”);

• un pahar cu apă, oricând ne este sete (cafeaua, sucul și alte înlocuitoare lichide, nu vor face altceva decât să inhibe organismul în a se hidrata).

Acestea sunt doar câteva exemple pozitive, ce aduc beneficii organismului nostru și care pot combate aspectele negative menționate mai sus.
Consumați fructe și legume!

„Cea mai buna sursă de apă este cea provenita din fructe și legume. Au un conținut de peste 60% apă, mai mult sau mai puțin, în funcție de natura lor, la fel ca şi noi. Este o asemănare prea mare, între noi oamenii și intre ele, legumele, respectiv fructele. Acest lucru nu ar trebui ignorat, ci din contră, să ne pună un semn de întrebare, mai bine zis, un semnal de alarmă!

Chiar dacă nu sună delicios, vă pot asigura că în momentul în care veți vedea rezultatele, nu o să mai fie nevoie să vă gândiți la acest aspect. Până la urmă despre asta este vorba, de a avea rezultate frumoase, pe care să le arăți cu mândrie, când vine vorba despre corpul vostru.”, mai precizeaza Dan Bujor.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel