Momentul ideal al zilei când poţi mânca ouă fără să te îngraşi. Oul oferă protecţie cardiovasculară

Din cuprinsul articolului

Medicii spun că nu trebuie să ne facem griji, pentru că putem consuma un ou în fiecare zi, fără să se înregistreze o creştere a colesterolului din sânge.

În plus, acest aliment are un conţinut bogat de nutrienţi vitali pentru buna funcţionare a organismului. De pildă, gălbenuşul conţine peste 20 de vitamine şi minerale, iar 40% din acesta este proteină.

Un studiu publicat în revista British Medical Journal relevă faptul că oul conţine foarte mulţi antioxidanţi ce reduc riscul de cancer şi împiedică apariţia bolilor de inimă. Însă multe persoane se tem de riscul creşterii colesterolului mai ales din cauza consumului de gălbenuş de ou.

Nutriţionistul Igor Strokov a devăluit care este momentul ideal al zilei când poţi mânca ouă fără să te îngraşi. Potrivit acestuia, nu este indicat ca ouăle să fie mâncare la micul dejun. În schimb, un ou fiert sau o omletă pot fi o variantă bună ca gustare între mese, datorită aportului crescut de proteine.

„“Proteinele stimulează metabolismul şi, printre altele, ajută la menţinerea şi creşterea masei musculare”, a explicat specialistul.

Sursă foto: Ben Kolde/Unsplash

O astfel de gustare consumată în timpul zilei înlătură senzaţia de foame, asigurând saţietatea dintre mese. În plus, înlătura nevoia de a ronţăi dintre alimente pline de calorii, zaharuri şi grăsimi.

Potrivit medicului, corpul are nevoie de multă energie pentru a neutraliza proteinele, în special în timpul somnului. Acest lucru stimulează, la rândul său, arderea grăsimilor, asigurând o pierdere sănătoasă în greutate.

Oul oferă protecţie cardiovasculară

Din analiza unui ou de mărime medie – 60 g, rezultă 33,4 g albuş şi 16,6 g gălbenuş, care au următoarea compoziţie: energie – 75 kcal, apă – 37,7 ml, proteine – 6,25 g, lipide – 5,01 g, carbohidrați – 0,61.

Specialiştii sugerează consumul de până la 7 ouă pe săptămână, care poate oferi protecție cardiovasculară. În schimb, persoanele cu diabet ar trebui să limiteze consumul zilnic de colesterol la maximum 200 mg/zi.

Precauţii speciale sunt recomandate persoanelor cu afecţiuni digestive, metabolice sau cardiace, care trebuie să respecte regimul igieno-dietetic (fără dulciuri, grăsimi şi sare) şi medicamentos.

Recent Posts

Horoscop Alina Badic pentru săptămâna 12-18 mai 2024. Încercări pentru unele zodii

Alina Badic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 12-18 mai 2024 în ultima ediție a…

6 minute ago

După Duminica Tomii este sărbătorit Paștele Blajinilor. Tradiții în această zi

Luni, 13 mai, după Duminica Tomii, este sărbătorit Paștele Blajinilor, cunoscut și sub numele de…

36 de minute ago

Unii pensionari vor avea parte de o dublă recalculare a pensiei. Pensii, majorate cu 80-90%

Angajatii de la Casa Nationala de Pensii şi de la cele teritoriale din toate judeţele…

o oră ago

BĂUTURA MINUNE care curăță sângele de excesul de zahăr şi stabilizează GLICEMIA. Este vitală pentru diabetici!

O băutură naturală ieftină scade rapid nivelul zahărului din sânge. Oamenii de știință britanici recomandă…

2 ore ago

Triunghi energetic special în inima României. Locul magic din Munţii Bucegi ce abundă în energii pozitive (VIDEO)

Există numeroase povești despre diverse fenomene ciudate în jurul Sfinxului. Despre un loc mistic în…

2 ore ago

Apel la populaţie privind colectarea medicamentelor expirate, la spital. Medic: Aduc rujuri, cosmetice, uneori chiar prezervative

În mod oficial, de la începutul acestui an, medicamentele expirate sau încă în uz, dar…

3 ore ago

Citeste si: