Sari la conținut

Momentul ideal să bei cafeaua. Prof. Vlad Ciurea: „În niciun caz dimineața, după trezire!”

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluie cum trebuie să bem cafeaua astfel încât să nu devină un pericol pentru sănătatea noastră, ci să aducă beneficii şi o stare de bine pe tot parcursul zilei.

”Noi trebuie să ținem creierul în activitate. Mai mult decât atât, trebuie să îl ținem normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente.
Trebuie să începem dimineața, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos, și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să fim extrem de optimiști să inspirăm aer curat și să gândim la ce va fi peste zi bine și foarte bine.

Pe stomacul gol, un pahar de apă plată

Apa de dimineață trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea! Primul lucru, pe stomacul gol, este apă. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă o vreți cu lămâie, da, pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp. Și umidifică tot corpul, curăță tot corpul, hidratează tot corpul.

Deci această stare pe care am avut-o peste noapte, organismul s-a odihnit, trebuie să îl reactivăm. Și atunci apa pornește organismul!”, explică prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

neurochirurgul vlad ciurea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Cafeaua, abia după micul dejun

Renumitul neurochirurg recomandă ca micul dejun să fie luat în tihnă și să nu conțină alimente greu digerabile, în special prăjeli. ”După care urmează igiena de dimineață și un mic dejun care nu trebuie să fie niciodată în fugă. Și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, ceva, dacă se poate, cu puțină muzică.

Și după aceea urmează acea plăcere, pe care o știm cu toții, care place tuturor românilor, nimeni nu contrazice acest lucru, se numește cafeaua de dimineață”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea.

Micul dejun, nu imediat după trezire

În plus, medicul subliniază că micul dejun nu trebuie luat imediat după trezire. „Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide. După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor.

Urmează toaleta cu îmbrăcare. Pentru că această plăcere din oglindă se reflectă asupra structurii noastre mentale, să ne placă ce vedem și apoi, în mod relaxant, să ne deplasăm spre ceea ce numim serviciu. Cu plăcere, fără scandal, fără claxoane, fără aglomerație”, a mai spus reputatul medic.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: