luni, august 2, 2021

Campania de vaccinare naște o mulțime de controverse în lumea politică și nu numai. S-au creat două tabere: cea a persoanelor vaccinate și cea a persoanelor care refuză să se vaccineze din varii motive.

Pentru cea de-a doua categorie, politicenii vin cu diverse propuneri privind restricționare accesului în diferite spații publice, tocmai din ideea de a nu răspândi boala.

Astfel de decizii sunt considerate incorecte, iar medicul Monica Pop explică de ce nu este corectă o astfel de abordare, dar și cum s-ar putea duce la o încheiere a pandemiei.

„Știm deja și este acceptat și de Ministerul Sănătății care a dat o comunicare în sensul acesta că toți vaccinații se pot îmbolnăvi și pot transmite boala. Deci ce siguranță prezintă un vaccinat netestat? Niciuna! Deci ar trebui ca politica să se îndrepte

către această combinație obligatoriu, de vaccinare și testare.

Orice vaccinat se poate îmbolnăvi, deci un medic vaccinat poate să fie bolnav, iar dacă nu este testat poate să îmbolnăvească pe toată lumea și invers. Nu ajunge doar vaccinul.

„Vaccinații pentru cei din jur nu reprezintă niciun fel de garanție”

Vaccinații fac boala doar că fac o formă mai ușoară. Pentru ei este foarte bine dar pentru cei din jur nu reprezintă niciun fel de garanție. Trebuie testat și vaccinatul.

Franța își poate permite să spună așa ceva pentru că au 6 teste gratuite pe lună, dar la noi nu este niciun

test.

„Testele sunt singura modalitate de a opri pandemia”

De ce vaccinul este gratuit și testele sunt cu bani? Pentru că testele sunt singura modalitate de a opri într-adevăr pandemia, această combinație.

În loc să cumperi 120.000. 000 de vaccinuri mai bine ar fi cumpărat de jumătate vaccinuri și de jumătate teste și ar fi cu totul altceva.

Vă asigur că se termină pandemia în situația asta. Trebuie și testare gratuită. Toate țările, în afară de noi dau un număr de teste lunar pentru fiecare cetățean”, a spus medicul Monica Pop la Antena 3.

Ultimele stiri

Parteneri