sâmbătă, iunie 25, 2022

Monica Pop, deși doctor de meserie, este pacientă la rândul ei. În urmă cu ceva timp a fost diagnosticată cu un cancer de colon, dar nu a renunțat la lupta cu cancerul. Monica Pop a relatat detalii cutremurătoare despre cum a reușit ea să zâmbească la finalul fiecărei zile.

Motivul pentru care a ales să se expună și să își povestească experiența este de-ai încuraja și pe restul bolnavilor care au primit diagnosticul crunt de cancer. Medicul oftalmolog a trecut prin momente cumplite, dar a trăit mereu cu speranța că va învinge boala.

Te-ar mai interesa: Depresie după avort spontan: 5 moduri de a face fa...

”Am vorbit public, adesea, despre boala mea. Am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite (”boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare”). În loc de a fi informați corect că e o boală severă, dar tratabilă. Și nu de puține ori.. vindecabilă!

Eu supraviețuiesc de ani în urmă unui cancer de colon, cu patru operații până acum (și mai urmează), tratamente chimioterapice variate. În afară de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare a externării. Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv. Atât operator, cât și ca medicație oncologică. Inclusiv acum!

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente tipuri de cancer la tineri. Pre...

Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea. Să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc. De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici, de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare”, a scris Monica Pop pe pagina ei de Facebook.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private