vineri, septembrie 30, 2022

Prof. dr. Monica Pop e revoltată de colegii de breaslă care cer sume enorme pacienților, la consultații, inclusiv pentru urgențe, care ar trebui să fie gratuite. Oftalmologul spune că pacienții sunt jefuiți ca în codru și nici măcar nu beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale. 

Iată ce a scris pe pagina de Facebook:

UNELE CLINICI PRIVATE : PRET CONSULTATIE 11-13-1500 SAU CHIAR PESTE 2000 lei LA URGENȚA!!! CITĂ NESIMȚIRE! PACIENTII, TOT ROMĀNI DINTR-O TARĂ SĂRACĂ SINT! E MORAL?! DELOC!

Te-ar mai interesa: Se revine sau nu la școala online? Anunțul de ulti...

Cîtiva confrati care au facut aceasta meserie pt bani, „jefuiesc” bietii pacienti ca in codru. Nu oferă facilităti, nu le pasa ce sacrificii materiale fac bietii oameni disperati, crezind ca acolo vor gasi vindecarea! Departe de adevar, adesea!

E adevarat, nu-i obliga nimeni sa mearga in privat, dar mai e adevarat si ca cei care au asemenea preturi astronomice sint si din cei la care calitatea lasa de dorit! Mirajul cunoscut al mersului” in privat”, greselile mediatice prin a prezenta mult si exagerat mai ales cazurile negative din spitale, unii gazetari cu probleme grave de caracter, ( STITI TOTI F BINE LA CINE MA REFER) care mint, inventeaza si gonflează îi determină pe cei in necesitate sa nu mai aiba încredere in spitale, cabinete si policlinici de stat, desi asiguratii au gratuitate la consultatii!

Te-ar mai interesa: Schimbări frecvente de dispoziție: 3 deficiențe nu...

Complicațiile post operatorii se tratează la stat

In plus, ei nu stiu că MEDICII BUNI, SOLICITATI, CU REZULTATE DEOSEBITE, AU ACELEASI PROGRAMARI LUNGI SI LA STAT SI LA PRIVAT ! Să mergi la un cabinet, clinică, medic privat, numai ca sa nu astepți, e o GAFA MONUMENTALĂ! VINA MARE AU SI 2 MINIȘTRI AI SANATATII CARE AU FACUT F F MULT RAU SANATATII POPULATIEI!

SE STIE BINE CA ORICE PACIENT CU COMPLICATII INTR-O CLINICA PRIVATA, E TRANSFERAT LA SPITALUL DE STAT, desi pacientul a platit actul medical eșuat. Si nimeni, niciodata nu am auzit sa-i returneze sumele enorme! Uneori, dacă mai au cui! Complicatiile post-operatorii sint f f costisitoare pt un spital, dupa ce ca si asa e greu! Dar, barca de salvare tot la spitalul de stat e cind apar astfel de situatii.

Te-ar mai interesa: Oncolog: ”Durerile de sân, un semn de alarmă pentr...

Un ordin de bun simț al unuia din Miniștrii Sanatatii, stipuleaza că ORICE CLINICA PRIVATA CARE TRANSFERA UN PACIENT CU COMPLICATII LA SPITAL DE STAT, SA PLATEASCĂ CONTRAVALOAREA INGRIJIRILOR SALVATOARE ! NIMENI NU A TINUT CONT, „MAFIA” E PREA MARE ca sa respecte, cum sa piarda ei atîția banii???!!! Si uite-așa, ei ies cu obrazul curat! Iar ordinul respectuv a fost, probabil, ascuns, distrus, anulat, cine mai stie acum?!

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Un comportament responsabil al f...

”Cei care asa fac sint medici dar nu si oameni”

Peste tot in lume, inclusiv la noi, actul medical de urgentă ( sint liste cu afectiunile din fiecare specialitate), e gratuit! La noi, unii ” privati” dubleaza prețul! E INUMAN! MAI ALES CIND E VORBA DE PEDIATRIE! E POSIBIL CA O CONSULTATIE OBISNUITA LA UN COPIL ( si nu numai) sa coste 1200 lei iar daca parintele doreste programare repede, peste 2000???!!! E total IMORAL, elegant spus!

Te-ar mai interesa: Taina Spovedaniei se schimbă, după scandalul Visar...

Nu ma refer doar la cineva care vrea mai repede, (diferenta fiind de 5-600 lei, inadmisibil) ci si la afectiunile grave si cu adevarat urgente, care pot pune viața sau un organ in pericol! Nu o data vin urgente majore trimise de la ” privat”, dupa ce platiseră acolo taxa de consultatie de urgență! Cei care asa fac sint medici dar nu si oameni?!

Medicilor care au plecat definitiv in privat, desi aveau posturi, in spitale, le pasa si de cei care nu au posibilitati , au copii multi si parinti bolnavi și nu întotdeauna au ce pune pe masă?

FELICITARI DIN TOT SUFLETUL COLEGILOR DIN PRIVAT CU SUFLET, CARE AU RAMAS DECENTI, CARE FAC MESERIA DE DRAG, CARE AU PRETURI MICI LA CLINICI SI CABINETE PRIVATE SI CARE ÎI SCUTESC DE PLATĂ PE CEI CARE NU AU POSIBILITATI! Am exemple concrete! CELEBRI! Din cei mai buni in specialitățile lor! MEDICI SI OAMENI ADEVARATI!
Iar pe cei cu preturi ENORME, aproape cit un salariu pt o consultatie, clinici de pediatrie si nu numai, consider ca fac parte dintr-o rețea CRIMINALĂ de NEPASARE SI NESIMTIRE !

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private