Sari la conținut

Monica Pop: Toți pacienții trebuie să știe asta! E obligația medicului, solicitați neapărat acest document”

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Prof. dr. Monica Pop
Prof. dr. Monica Pop a atras atenția, pe pagina de Facebook că, după orice consult, medicul trebuie să elibereze o fișă de consult. E un lucru obligatoriu pe carfe orice pacinet ar trebui să îl cunoască.
Redăm postarea integrală:
După orice consult la un medic în UPU, cameră de gardă, cabinet, ambulatoriu de specialitate, policlinică, trebuie sa primiti obligatoriu FIȘA DE CONSULT cu diagnosticul, investigatiile (dacă este cazul) si recomandarile de tratament , control (daca e necesar) și retetă. Semnate și parafate! Nu plecati fără să solicitați aceasta fișă în cazul în care medicul nu o oferă!
Pastrati TOATE actele medicale!
E f important ca medicii sa aibă cu ce să compare (să vadă evolutia)!
-NICI UN ACT MEDICAL ( tratament medical sau chirurgical, investigatie, metodă profilactică, etc) NU POATE FI FACUT FARA ASENTIMENTUL ( scris al) PERSOANEI in cauză! Exceptie: cazuri extreme, cu pacient inconstient, fara apartinatori, pt salvarea vietii!
-ORICE PACIENT ARE DREPTUL de a se EXTERNA LA CERERE, pe semnatura proprie In foaia de observatie clinică.Excepție fac, doar cazurile psihiatrice speciale.
-MEDICII specialisti nu pot impune pacientilor sa se trateze la ei.Sint obligati sa le dea trimiteri spre unitatea la care acestia doresc sa se trateze/ opereze. A-i refuza este ilegal!
-MEDICII din spitalele si policlinicile de stat nu pot da trimitere pacientilor asigurati spre clinici/ cabinete private. Este exclusiv optiunea pacientului unde vrea sau poate merge, nu a medicului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel