Sari la conținut

Monica Pop trage semnalul de alarmă: Aveți grijă! E o gafă monumentală!

Monica Pop trage semnalul de alarmă în privința unui accesoriu pe care mulți oameni îl folosesc constant. Medicul spune că pot distruge vederea.

Ochelarii de soare nu sunt doar o chestiune de modă, un simplu accesoriu estetic care ne luminează aspectul, ci ne protejează și ochii.

Vă spunem astăzi care sunt consecințele purtării ochelarilor de soare greșiți pentru ochi și vedere.

Este adevărat că ochelarii de soare au devenit o completare esențială a look-ului nostru și au căpătat proeminență în ultimii ani.

Cu siguranță ești tentat sa variezi si sa ai cateva modele de schimb in functie de zi. Un act pe cât de nevinovat poate avea consecințe grave asupra sănătății tale vizuale.

Ochii noștri sunt unul dintre cele mai importante organe ale corpului nostru de care trebuie să avem grijă și să luăm în considerare atunci când cumpărăm ochelari, fie că sunt ochelari de vedere sau de soare.

Citeste si:

Principalul lucru pe care trebuie să-l avem în vedere este că atunci când luăm niște ochelari trebuie să le facem la un optician, unde să ne examineze nevoile cu precizie și unde ochelarii îndeplinesc toate garanțiile.

medic

Monica Pop: Ne pot distruge vederea

Monica Pop, medic oftalmolog, a explicat cum să evităm problemele de vedere care pot fi cauzate de purtarea incorectă a ochelarilor de soare.

„Nu sunt adepta ochelarilor de soare dacă nu e nevoie, și nevoie au persoanele cu fotofobie. Dacă îi purtăm fără să avem nevoie, ne facem rău singuri, pentru că vom dezvolta o dependență de aceștia.

Sunt și părinți care nu întreabă și pun copilului ochelari de soare.Copiii nu au nevoie de ochelari de soare, cu excepția situațiilor în care suferă de fotofobie (n.r. sensibilitate la lumină). E o gafă monumentală!”, atrage atenția medicul Monica Pop.

„Dacă vă numărați printre cei cu fotofobie, de un singur lucru trebuie să țineți cont atunci când vă alegeți ochelarii de soare: să vedeți cu ei pe nas, la fel de bine ca fără. Prețul, firma, nu contează. Aveți grijă, pentru că ne pot distruge vederea”, a mai spus ea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.