miercuri, iunie 7, 2023

Dincolo de părerile și recomandările experților, este important să conștientizăm că noi suntem singurii responsabili pentru bunăstarea noastră.

Fumatul este un obicei care ne amenință sănătatea, iar cel mai dăunător aspect legat de fumat este arderea tutunului, nu tutunul în sine sau nicotina.

Atunci când tutunul arde, se produce monoxid de carbon, un gaz toxic, inodor și incolor, extrem de dăunător. În cantități mari poate fi chiar letal, ceea ce explică de ce astăzi majoritatea caselor sunt echipate cu detectoare de monoxid de carbon.

Te-ar mai interesa: 5 semne de avertizare pentru un atac de cord care ...

Când monoxidul de carbon din fumul de țigară este inhalat, el ajunge în sânge prin plămâni și reduce capacitatea acestuia de a transporta oxigen în tot organismul, ceea ce afectează creierul, inima și mușchii. Acest lucru poate forța inima să lucreze din greu pentru a pompa suficient oxigen în toate părțile corpului, ceea ce poate contribui la dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Alternativele fără fum care nu ard tutunul pot reduce semnificativ cantitatea de monoxid de carbon și alte substanțe nocive în comparație cu țigările. Astfel, trecerea completă la alternative fără fum poate reduce expunerea organismului la monoxid de carbon, în comparație cu continuarea fumatului.

Te-ar mai interesa: Endocrinolog: Oboseala persistentă, irascibilitate...

 

 

 

 

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private