Sari la conținut

”Monștrii” care trăiesc în tine și au peste 2 kilograme! Cum e posibil

Dupa cinci ani de cercetare si un consortiu care a adunat cateva sute de cercetatori din SUA, oamenii de stiinta au reusit sa intocmeasca un fel de recensamant al tuturor bcateriilor si virusurilor care traiesc, mananca, defecheaza, se reproduc si mor in interiorul corpurilor noastre.

Programul prin care au reusit sa identifice fiecare microorganism si agent patogen din corpul uman a costa 170 de milioane de dolari, fiind finantat de Human Microbiome Project.

Descoperirea pune intr-o noua lumina intreaga activitate bacteriala din organismele noastre in timp ce nutrientii sunt descompusi, iar gazele si alte resturi sunt eliminate. Totodata, oamenii de stiinta au reusit sa identifice si legaturile dintre bacterii si virusuri, in ceea ce priveste functionalitatea lor in corp.

Revista de specialitate Nature si multe alte jurnale au descris microbii care salasluiesc in piele, saliva, cai nazale, tract digestiv, dar si in alte zone ale corpului, dupa ce 242 de adulti au acceptat sa fie examinati in detaliu in scop stiintific.

Continuarea pe lyla.ro. 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: