Sari la conținut

Motive pentru care ar trebui să consumi mai multe proteine

Motive pentru care ar trebui să consumi mai multe proteine. Proteinele sunt nutrienți esențiali pentru sănătate. Ele sunt responsabile pentru o serie de funcții importante în organism, inclusiv hormonale, enzimatice, de reparare și întreținere a celulelor, de mișcare musculară etc. Dacă vrei să slăbești sau să rezistați tentației de a mai consumă gustări nocturne, există o legumă bogată în proteine care poate răspunde tuturor nevoilor dumneavoastră.

Motive pentru care ar trebui să consumi mai multe proteine

Proteina este împărțită în aminoacizi, care sunt apoi sunt folosiți pentru a produce multe substanțe vitale, inclusiv neurotransmițători.

Aceste substanțe chimice naturale sunt esențiale pentru creierul nostru și pentru sistemul nervos, iar unele au, de asemenea, un efect direct asupra stării noastre de spirit. Un exemplu este serotonina care este produsă din triptofanul aminoacid. Cantitatea redusă de proteine din organism scade nivelul de serotonină, contribuind astfel la o stare de spirit scăzută.

Printre cele mai recomandate proteine de către nutriționiști se numără fasolea. Această legumă este încărcată cu valoare nutritivă. Este ca un aliment super-puternic pentru vegani. Fiind sărace în calorii, pot fi consumate sub orice formă. Fasolea verde din salate oferă o doză zilnică de vitamine și minerale, după cum cere organismul. Fasolea și boabele de soia sunt bune pentru imunitatea generală a corpului. Iată 5 motive pentru care ar trebui să mănânci mai multe fasole, potrivit magforwomen.com.

Sursă de proteine

Știți că fasolea este bogată în conținut de proteine? Deci, consumul de fasole vă poate oferi doza zilnică de proteine ​​pentru organism. De fapt, diferite tipuri de fasole au un conținut diferit de proteine. Se crede că alimentele vegetale au o cantitate mai mare de proteine, deci consumul de fasole verde în dieta zilnică este important. Alte forme de fasole vă oferă, de asemenea, un conținut bun de proteine, dar acest lucru depinde numai de modul de administrare. Boabele de soia, Lima și boabele de rinichi au, de asemenea, un conținut ridicat de proteine.

Sursă de calciu

Contrar credinței populare, fasolea este excelentă în sursă de calciu pentru organism. Aportul de fasole este bun pentru femeile care suferă de dureri și dureri articulare. De asemenea, ajută la prevenirea stării artritei la femei. Fasolea verde este bună pentru durerile și durerile musculare. Fiind buni în calciu, sunt buni și pentru digestia generală a corpului. Dacă suferiți de problema acidității, atunci aportul de fasole verde este sănătos. Fasolea verde ajută la menținerea corpului alcalin și nu acid, ceea ce ajută și la procesul de digestie.

Bun în potasiu

Fasolea are o sursă bună de potasiu, care ajută la susținerea sănătății cardiovasculare. Un studiu recent a demonstrat că potasiul din fasole contribuie la reducerea riscului de accident vascular cerebral cu până la douăzeci la sută. De asemenea, ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale în organism, ceea ce este din nou bun pentru sănătatea inimii. Fiind bogat în potasiu, ajută și la scăderea nivelului de colesterol rău din organism. Fasolea este bună, deoarece ajută la prevenirea riscului unor ritmuri cardiace nesănătoase, care este din nou o cauză majoră a bolilor de inimă în organism.

Bună în sursă de vitamina B

Știți că vitamina B joacă un rol foarte important în dezvoltarea celulelor creierului? Fasolea are un conținut ridicat de vitamina B, care este necesară de către organism. Aportul de fasole ar ajuta la menținerea sănătății creierului și a celulelor nervoase. De asemenea, ar ajuta la creșterea concentrației într-o bună măsură. Vitamina B este bună și pentru funcționarea normală a celulelor pielii; ajută la menținerea unei texturi sănătoase a pielii. Promovează digestia sănătoasă în organism și previne constipația cronică în multe cazuri. Este bun pentru imunitatea generală a corpului.

Bogat în antioxidanți

Antioxidanții nu sunt numai buni pentru organism, ci și pentru inima ta. Deoarece fasolea este bogată în antioxidanți, ajută la procesul de digestie adecvat. De asemenea, sunt bogate în beta caroten, ceea ce este bun pentru vederea ochilor. Unele tipuri de fasole sunt bogate în vitamina C. Acum; aportul de vitamina C ajuta la cresterea puterii imune a organismului si previne riscul de raceala si gripa. Antioxidanții sunt, de asemenea, buni pentru a vă menține strălucirea pielii. Este posibil să arătați mai tânăr cu consumul de fasole în dieta zilnică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel