Sari la conținut

Din ce motive se ceartă cuplurile în pandemie? Unii s-au și despărțit!

se ceartă cuplurile

Cuplurile se ceartă tot timpul. Experții sunt chiar de acord că argumentele ar putea fi un semn al unei relații sănătoase. Dezacordurile cu privire la probleme mari, cum ar fi finanțele și creșterea copiilor, sunt destul de frecvente, precum și problemele legate de aducerea nisipului în casă pe încălțăminte sau punerea cheilor în locul potrivit.

Deși a fi în conflict temporar cu partenerul este un fenomen destul de obișnuit, se pare că argumentele au crescut în frecvență și intensitate în rândul multor cupluri în timpul pandemiei de coronavirus. Potrivit unui sondaj din aprilie raportat în revista Forbes, doar 18% dintre cupluri sunt mulțumiți de comunicarea din relația lor.

Dacă vă confruntați cu o tensiune crescută cu partenerul în acest timp, ar putea avea mult mai puțin de-a face cu praful de nisip de pe podea și mult mai mult de-a face cu stresul legat de COVID-19.

Potrivit unui articol din Huffington Post, cuplurile care nu pot să se angajeze în multe activități pe care s-au bazat cândva pentru distracție și să se simtă conectați unii cu alții, cum ar fi ieșirea la cină și achiziția unei vacanțe, cauzează probleme sporite, deoarece acum au opțiuni limitate pentru a-și elibera stresul.

Citeste si:

Iată patru dintre cele mai frecvente argumente pentru care se ceartă cuplurile în această perioadă:

Finanțele

Pierderea locurilor de muncă sau reducerea veniturilor stau la baza multor argumente în timpul pandemiei coronavirusului. Anxietatea față de bunăstarea financiară poate fi calmată, făcându-vă timp pentru actualizarea și ajustarea bugetului, precum și prin conversații deschise despre care sunt nevoile urgente ale fiecărei persoane.

Riscuri privind siguranță

În timp ce o parte din isteria cu privire la ce măsuri de siguranță pentru coronavirus ar trebui luate a scăzut, multe cupluri susțin că se ceartă asupra unor aspecte precum: a purta sau nu mască și când / unde să practice distanța socială.

Echilibrarea regulilor de carantină cu participarea la evenimente, îngrijirea copiilor și călătoria pot crea o presiune asupra unei relații.

Înțelegerea perspectivei celeilalte persoane vă ajuta în armonia relației. De asemenea, încercați să nu judecați și să căutați modalități de compromis.

Lipsa timpului petrecut singur – Nevoia de spațiu personal

Multor cupluri le este greu să petreacă timp singuri sau să aibă un spațiu personal în timpul pandemiei de coronavirus. Mulți dorm, mănâncă, muncesc și să relaxează în fiecare zi, în aceeași încăpere.

Unele cupluri nu au reușit să facă față unei astfel de situații și s-au despărțit, în timp ce altele se luptă să facă față provocărilor.

Experții spun că lipsa timpului singur poate acționa ca un catalizator al certurilor. Ieșirea afară ocazional în timpul zilei vă poate ajuta, precum și sinceritatea cu partenerul în ceea ce privește stabilirea unei rutine care vă permite să vă petreceți timpul singur.

 Copiii ar trebui să se întoarcă sau nu la școală?

Pentru cuplurile cu copii, decizia de a continua învățarea la distanță sau să revină la clasă, este dificilă. Riscurile potențiale pentru sănătate, întreruperile programului de lucru și aranjamentele de îngrijire a copiilor, au creat tensiune și frustrare în interiorul cuplului.

Cuplurile ar trebui să cântărească argumentele pro și contra opțiunilor disponibile, dar să știe că orice decizie nu va veni cu ușurință și fără emoții puternice.

În multe privințe, momentele provocatoare sunt o oportunitate de regrupare și resetare. Memento-uri blânde, cuvintele pozitive sau poveștile despre cum v-ați întâlnit sunt lucruri pe care le puteți face pentru a detensiona situația.

Dragi cititori, când lucrurile se încing și când sunteți sub o presiune mare, nu uitați că și diamantele se formează sub căldură și sub o presiune extraordinară.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.