joi, octombrie 21, 2021

Poliția din Botoșani a deschis o anchetă unui cetățean în vârstă de 49 de ani, care a reușit să ducă în eroare cadrele medicale pentru a fi vaccinat cu a treia doză de vaccin. Ulterior acesta a recunoscut

că efectuase și rapelul, însă și-a manifestat dorința să facă și mai multe doze de vaccin, pentru că „se simţea mai bine, vedea şi auzea mai bine”, potrivit site-ului Monitorul de Botoșani.

Deși procedura medicală prevede verificare pacientului în sistem, cetățeanul buclucaș a profitat de aglomerația de la punctul de vaccinare din centrul Municipiului Dorohoi. Conform Monitorului de Botoșani,  bărbatul s-a așezat la coadă și a reușit să se vaccineze înainte ca datele sale să fie verificate în sistemul informatic, unde sunt înregistrați toți cei care s-au vaccinat.

Abia după ce s-a vaccinat a treia oară și

după ce sistemul a afișat datele lui, el a recunoscut că făcuse rapelul în urmă cu o săptămână. Bărbatul a mai spus că ar fi vrut să se vaccineze și a patra oară, pentru că „se simţea mai bine, vedea şi auzea mai bine”.

Anchetă declanşată de DSP

Deşi punctul de vaccinare a fost înfiinţat de Primăria Dorohoi, iar personalul medical a fost pus la dispoziţie de aceeaşi instituţie, cazul a intrat imediat în atenţia şefilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în prezent aceştia încercând să afle care au fost cauzele care au dus la această situaţie inedită.

„La nivelul DSP a fost declanşată o anchetă

pentru a se stabili cu exactitate care a fost firul evenimentelor şi cine se face răspunzător de situaţia creată. Vom lua declaraţii de la toţi cei implicaţi şi vom vedea la final ce măsuri se impun. Cel mai probabil, acele persoane nu vor mai fi detaşate în centre de vaccinare. A fost anunţată şi Poliţia. Persoana vaccinată a spus că îşi dorea să primească şi a patra doză. A fost direcţionată către CPU Dorohoi, unde a stat câteva ore sub supraveghere, neavând nici o reacţie, dar starea lui va fi în continuare monitorizată”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii

„În cauză a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Urmează ca la finalul anchetei să fie dispuse măsurile procedurale”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul e cuvânt al IPJ Botoşani.

 

 

 

 

 

Ultimele stiri