miercuri, august 17, 2022

Înaintarea în vârstă este, într-adevăr, motivul principal pentru care începem să uităm mai ușor lucrurile, dar oamenii de știință vin cu o ipoteză șocantă: de vină sunt și anumite tipuri de infecție.

Cercetătorii Universității din Miami și cei de la Columbia au realizat împreună o cercetare amănunțită la finalul căreia au tras concluzia că bacteriile și virușii sunt responsabili pentru pierderea memoriei. Aceștia au urmărit evoluția a circa 600 de persoane, căutând urmele bacteriei care declanșează pneumonii și bronșite , dar și viruși cauzatori de herpes.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiicele Danei Budeanu. Gemenele au 17 an...

Cercetătorii atrag atenția că expunerea la aceste bacterii nu înseamnă automat că oamenii sunt și bolnavi, dar experimentează pierderi de memorie. Rezultatul?

„După cinci ani, am descoperit că oamenii infectați au avut performanțe congnitive mai slabe, dar și risc crescut de infarct”, explică profesorul care a condus studiul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private