Sari la conținut

Mulți ani am crezut că nu pot să slăbesc din cauza tiroidei. Apoi am făcut această schimbare și am dat jos 22 de kilograme

Din cuprinsul articolului

Nu pot să slăbesc din cauza tiroidei. Alexis Clark s-a luptat cu kilogramele în plus încă de când avea 9 ani. Deși se simțea rușinată din cauza greutății, femeia povestește că mânca pe ascuns. Abia la 16 ani a aflat, în urma unor analize, că suferă de hipotiroidie, o afecțiune în care glanda tiroidă produce prea puțini hormoni, iar metabolismul e încetinit și poate cauza creștere în greutate.

”Ani de zile m-am lăsat convinsă de faptul că nu pot să slăbesc din cauza hipotiroidiei. La o înălțime de 1,5 m, cântăream 77 de kilograme. Așa că am început să fac schimbări. Timp de mai bine de 10 ani, greutatea mea varia. Când am rămas însărcinată cu primul copil, m-am îngrășat aproape 16 kilograme. După ce am născut, nu am reușit să slăbesc. Am dat jos 5 kilograme înainte de nunta mea, adică la 2 ani după ce am născut. Însă, greutatea mea varia între 68 și 72 de kilograme. La înălțimea mea, eram obeză”, a povestit Alexis.

Nu pot să slăbesc din cauza tiroidei

Femeia spune că de fiecare dată când încerca să se apuce să facă mișcare, se ținea de treabă până reușea să dea jos 5 kilograme, pe care le punea înapoi. În plus, își spunea mereu că are hipotiroidism și nu poate slăbi. Asta până când a descoperit că are pietre la bilă, din cauza mâncărurilor grase și nesănătoase. După criza de bilă, a reușit să ajungă la 61 de kilograme și atunci a fost momentul în care a realizat că se poate și că nu tiroida o împiedica să slăbească ci mintea ei. A găsit apoi un grup pe Facebook cu persoane care voiau să slăbească. S-a înscris în grup și încurajată de ceilalți membri, a început să facă, zilnic, o jumătate de oră de exerciții.

În afară de exerciții fizice, trebuia să posteze o imagine cu tot ce mânca. Inspirată de rețetele celorlalți membri ai grupului, a început și ea să gătească mai sănătos. ”Îmi permiteam totuși să mănânc o porție de carbohidrați pe zi, fie înghețată, sau câteva chipsuri. Mi-a fost greu să-mi mențin motivația, mai ales că din cauza hipotiroidismului, cu același program, ceilalți membri dădeau jos 5 kilograme pe lună, iar eu doar unul. Cu toate astea, am avut răbdare și am dat jos 22 de kilograme și 76 de cm. Plus de asta, simt că am mai multă energie și mă simt mai încrezătoare în mine”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel