Categories: Stil de viaţă

Murăturile, surse de sănătate în alimentația ta. Nutriționistul îți explică de ce e indicat să le consumi

Murăturile, această garnitură atât de iubită de românul tradiționalist, nu sunt doar atât. Specialiștii nutriționiști ne explică foarte clar că murăturile sunt adevărate bombe de sănătate pentru organismul nostru. Mai mult decât, ne invită să fim foarte atenție ca, mai ales iarna, să le adăugăm în alimentația noastră.

Murăturile sunt bogate în vitamine și minerale

„Murăturile sunt legume sau fructe conservate în oțet sau saramură. În funcție de ingredientele folosite, pot fi: dulci, sărate sau picante. Murăturile conțin probiotice, bacterii bune, echilibrează nivelul de zahăr din sânge, diminuează efectele stresului oxidativ și împiedică dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer.”, explică specialistul nutriționist Wasim Nazer.

Cele mai importante beneficii ale consumului de murături

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Top 6 beneficii reale ale consumului de murături

Nutriționistul Wasim Nazer elaborează o listă cu 6 dintre cele mai importante beneficii ale consumului de murături.

Murăturile fermentate îmbunătățește microbiota intestinală

1. Murăturile conțin bacterii bune care contribuie la descompunerea zaharurilor din alimente, ceea ce are un efect pozitiv asupra digestiei.
2. Microflora din murăturile fermentate îmbunătățește microbiota intestinală. Lactobacillus rhamnosus GG restabilește echilibrul microbiomului intestinal.
3. Consumul de alimente fermentate, inclusiv de boabe de soia și murături, diminuează efectele și simptomele diabetului de tip 2.

Reduc riscul apariției unor boli: Consumul regulat de murături poate ajuta la reducerea riscului apariției unor boli precum diabetul de tip 2, obezitatea și bolile cardiovasculare.

4. Murăturile conțin cantități mari de vitamina C și vitamina E, care vin la pachet cu proprietăți antioxidante. Alimentele fermentate au în compoziție antioxidanți esențiali precum: riboflavină, acid folic, cobalamină, menachinonă și tiamină.
5. Murăturile sunt o sursă importantă de fibre de aceea oferă o senzație de sațietate pe termen lung, reducând astfel pofta de mâncare și cea de dulce.
6. Murăturile reprezintă o sursă importantă de bacterii probiotice. Probioticele ajută la prevenirea apariției tumorilor canceroase la nivelul: colonului, ficatului și vezicii urinare.

 

Recent Posts

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

22 de minute ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

52 de minute ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

o oră ago

Top 5 zodii cu cel mai mare IQ. Abilitățile unice ale fiecătui semn zodiacal

Top zodii cu cel mai mare IQ. Fiecare semn zodiacal în parte este caracterizat de…

2 ore ago

Acești români ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 Septembrie 2024. Legea ar urma să fie schimbată

Cu toate că Guvernul garantează că veniturile se vor majora de la 1 septembrie 2024,…

2 ore ago

Profesorul Constantin Dulcan: Boala începe din minte și se vindecă prin minte

Profesorul Constantin Dulcan ne destăinuie care este secretul longevității, precum și ce înseamnă de fapt…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra