Sari la conținut

Nanocargo, tehnologia promițătoare ce poate să trateze cancerul de sân fără intervenții chirurgicale și fără durere

pacienții

Nanocargo, noua terapie pentru cancerul de sân a fost dezvoltată în Polonia și a câștigat premiul pentru inovație „Innovation Radar Prize”. Noua tehnologie folosește  nanotehnologia pentru a distruge tumorile.

Potrivit RADOR, în Wroclaw, Polonia, a fost dezvoltată o nouă terapie împotriva cancerului la sân ce folosește nanotehnologia. Nanocargo este o metodă care nu provoacă durere, precum intervențiile chirurgicale de până acum, susține Euronews.

Echipa de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Wroclaw, care a creat această nouă terapie, este condusă de Dr. Joanna Bauer, în cadrul unui proiect al Uniunii Europene. Numită Nanocargo, constă în injectarea de nanoparticule direct în tumoare. Rezultatele testelor din laborator îi arată eficiența:

„Iată celulele canceroase. Cele verzi sunt celulele pe care vrem să le ucidem. Toate sunt vii deocamdată. Iată că, după 20 de minute,sunt din ce în ce mai puține celule vii pe care vrem să le ucidem. Și după 30 de minute, când aplicăm nanoparticulele, nu mai există celule vii”, a susținut Bauer.

Cum funcționează nanotehnologia?

Nanotehnologia, deși invizibilă cu ochiul liber, folosește câteva elemente fundametale. În interiorul dozei se află mii de nanoparticule, activate atât de un laser, cât și de un câmp magnetic. Căldura produsă în urma procesului este cea care distruge celulele canceroase. De asemenea, soluția fiind administrată direct în interiorul tumorii,  eliberează medicamentul necesar în mod eficient.

Avem un nucleu magnetic și reacționează la influența unui câmp magnetic. În interior există un alt strat metalic, iar acesta reacționează la laser. De asemenea, în compoziția formulei am adăugat și un medicament folosit în chimioterapia normală pentru cancerul la sân”, a completat Bauer.

După victoria premiului câștigat pentru noul tratatement, echipa va cerceta în continuare efectele tehnologiei Nanocargo. Specialiștii trebuie să determine care este doza perfectă pentru a trata diferite tipuri de cancer. De asemenea, ei își doresc să reducă efectele secundare înainte de începerea testelor clinice.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel