Sari la conținut

Nas care curge? Metodele acestea naturale te ajută

Când ieși afară îți curge nasul, când stai în casă la fel. De vină este fie o răceală banală, fie o infecție bacteriană sau virală sau mai rău poate să fie o gripă păcătoasă. Nu este exclus însă să ai o rinită alergică. O serie de remedii naturale te pot ajuta să te simți bine din nou.

Motivul pentru care nasul curge la începutul unei răceli se datorează faptului că corpul tău încearcă să blocheze și / sau să elimine bacteriile sau virusul. În mod normal, corpul produce mucus în nas pentru a-ți menține căile respiratorii umede. Cu toate acestea, atunci când un microb încearcă să intre, organismul începe producția de mucus ca mecanism de apărare.

De ajutor îți pot fi și remedii naturale. Iată ce poți face dacă își curge nasul:

  • Apa sărată ajută. Mai exact poți apela la o irigare salină care va contribui la diminuarea semnificativă a simptomelor. De asemenea, aceasta ajută și la ameliorarea durerilor de gât și este utilă și în caz de obstrucție nazală. Sarea este renumită pentru proprietățile sale antibacteriene și antivirale care pot distruge microbii. Soluția salină se prepară dintr-o linguriță de sare și un pahar de apă.
  • Baia de aburi. Inhalarea aburilor ajută la ameliorarea și îndepărtarea excesului de mucus din nas. Ca să fie și mai eficient poți adăuga și un ulei esențial antimicrobian, de exemplu cimbru, eucalipt, mentă. Te vor ajuta la îndepărtarea mucusului. Unele dintre uleiurile esențiale conțin compuși precum mentolul și timolul, care acționează ca decongestive puternice. Procedura este foarte simplă. Mai exact, o baie de aburi se pregătește în felul următor: încălzește o cană cu apă într-o oală până când apa fierbe. Adaugă câteva picături de mentă sau eucalipt, ia un prosop și pune-l peste cap. Stai cu capul în aburii și inspiră adânc. Poți sta în felul acesta 10 minute și apoi suflă nasul.
  • Uleiul de muștar. Acesta este un puternic antibacterian și ajută în problemele sinusale. Se pune o cantitate mică de ulei de muștar la încălzit într-o tigaie, apoi folosind o pipetă ia câteva picături pe care le pun în fiecare nară. Ulterior, suflă nasul puternic. Poți repeta acțiunea de două-trei ori pe zi.
  • Ghimbirul, excelent când își curge nasul. Poți bea un ceai de ghimbir sau poți pur și simplu să mesteci o bucățică peste care adaugi puțină miere.
  • Usturoiul are efecte bune atunci când ești răcit și când îți curge nasul. Este renumit pentru proprietățile tale antibacteriene și antivirale care provin din compusul principal, alicină.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel