Sari la conținut

Ne plănuim sau nu concediul pentru vară? Raed Arafat: Indiferent unde vreți să mergeți, eu vă sfătuiesc să faceți următorul lucru

Concediul pentru vară, sub semnul întrebării. Chiar dacă companiile aeriene și hotelurile au anunțat că își reiau activititatea, începând cu luna mai, ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a ne face o rezervare. 

Raed Arafat, secretar de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență ne sfătuiște să nu ne grăbim cu planurile de vacanță ci mai degrabă să așteptăm, să vedem cum evoluează lucrurile.

Concediul pentru vară, sub semnul întrebării

”Aș fi încă rezervat să spun cuiva să-și facă facă planuri de vacanță și să plece în concediu, pentru că nu pot să spun acest lucru până nu vedem evoluția coronavirusului, nu numai în România, ci și în alte zone. Aș zice să aștepte și să vadă cum evoluează situația.

Pentru România, trebuie să vedem cum merg lucrurile și cum merg procedurile de relaxare a restricțiilor. Dacă vom ajunge la o relaxare mai largă sau nu, pe baza evoluției bolii. Așa că încă e devreme să vorbim de concedii,” a declarat Raed Arafat pentru digi24. 

Vom avea nevoie de pașaport de sănătate pentru Grecia, la vară

Ministrul turismului din Grecia, Harry Theocharis, a anunțat marți că autoritățile din țara sa iau în calcul introducerea unui „pașaport de sănătate”, care va servi drept dovadă pentru turiști că nu suferă de COVID-19, potrivit Europost.eu. Sezonul turistic în Grecia va fi de trei luni în acest an, începând cu luna iulie până în septembrie, dar dacă situația permite, se poate prelungi până în lunile octombrie-noiembrie.

Și Croația analizează modalitatea în care va fi practicat turismul în această vară. Potrivit presei croate, tur-operatorii cehi au venit cu ideea unor „coridoare turistice” spre Croația, iar propunerea a fost discutată de oficiali de rang înalt din cele două țări.

Turiștii cehi, care vor trebui să aibă asupra lor un certificat sanitar care să arate că nu sunt contaminați, vor primi autorizația să intre în Croația pe calea aeriană sau rutieră.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel