Sari la conținut

Ne spalam sau nu cu sapun pe fata? Cum sa procedezi pentru efecte pozitive

Primul pas in ingrijirea tenului este indepartarea impuritatilor, fiind recomandat de doua ori pe zi, atat femeilor, cat si barbatilor, sa elimine celulele moarte, bacteriile, praful, transpiratia si sebumul in exces care se acumuleaza pe pielea fetei. Intrebarea urmatoare este: Cu ce le indepartam?

Specialistii recomanda negresit folosirea sapunului. Atentie insa! Nu a oricarui sapun. Unul obisnuit poate cauza uscarea si iritarea pielii. In functie de tipul de ten, se recomanda fie sapunurile blande ce contin substante grase, fie asa-numitele produse fara sapun (“sans savon” sau “soap free”).

Unele femei aleg demachierea in locul spalarii pe fata cu sapun, insa prin aceasta sunt indepartate mult mai putine microorganisme.

Asa NU!

Valoarea pH-ului pielii este de aproximativ 5,5, deci este usor acida. Sapunurile obisnuite au un pH alcalin, ce poate ajunge la o valoare de peste 10. Pe fondul cresterii pH-ului, ne expunem riscului de a dezvolta eczeme sau infectii bacteriene si micotice (cu ciuperci). In cazul persoanelor care au deja acnee sau eczeme pe piele, problema se agraveaza.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel