Sari la conținut

Nelu Ploieșteanu, la spital, în stare gravă! Familia este disperată. „A ajuns intubat într-un timp foarte scurt cu şanse mici de supravieţuire”

Nelu Ploieșteanu, la spital, în stare gravă! Familia este disperată. „A ajuns intubat într-un timp foarte scurt cu şanse extrem de mici de supravieţuire”.

Nelu Ploieșteanu este unul dintre cei mai iubiți artiști din România. Acum, mai mult ca niciodată are nevoie de rugăciunile noastre ale tututror. Cunoscuta jurnalistă Mara Bănică a transmis în urmă cu câteva ore un mesaj dureros despre îndrăgitul interpret de muzică lăutărească. Jurnalista a primit vești deloc bune chiar de la una dintre fiicele lui Nelu Ploieșteanu. Acesta s-ar afla în stare gravă internat în stare gravă cu Covid-19!

„Este intubat in stare extrem de grava, bolnav de Covid, cu o saturatie de 50% si cu plamanii afectati in proportie de 70%. Acest mesaj este un strigat disperat al familiei catre medicii de la Floreasca, care in ultimele 24 de ore, stresati si obositi pe buna dreptate, nu au gasit calea de a comunica cu fiica artistului, Aneta.

In astfel de momente, in care parintele tau se lupta pentru fiecare respiratie, ai vrea sa dai viata de la tine, doar ca sa traiasca. Dragi cadre medicale, va e greu de un an de zile in lupta voastra continua. Dar putina empatie si o vorba buna pot schimba enorm starea unui om. Va multumesc”, este mesajul disperat al Marei Bănică, pe pagina sa de Facebook.

Nelu Ploieșteanu, la spital, în stare gravă! Familia este disperată.

Ulterior acestui mesaj, Mara Bănică a declarat, pentru Antena 3, că situația în familia Ploieșteanu nu este una dintre cele mai bune. Soția îndrăgitului interpret de muzică lăutărească a fost și ea internată, după ce a leșinat și s-a lovit foarte rău la cap.  Starea de sănătate a lui Nelu Ploieșteanu s-a agravat după ce s-a externat pe semnătură. Potrivit jurnalistei, șansele acestuia de supraviețuire ar fi minime.

„Soţia lui Nelu Ploieșteanu a leşinat în casă şi a trebuit să fie şi ea transportată la spital pentru că, în căzătură, s-a lovit foarte tare la cap şi a fost necesară intervenţia medicilor şi a fost cusută cu trei copci. Apoi, readusă acasă pentru că şi ea şi una dintre fiice sunt în izolare. Cea care merge la spital şi ţine legătura cu medicii este cealaltă fiică a artistului”, a mai spus Mara Bănică.

Nea Nelu s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii, a fost internat 48 de ore şi cred, personal, că făcea parte din categoria bolnavilor “Toma necredinciosul”, care neagă acest virus. Şi mie îmi spunea că nu există, este o răceală aşa. Motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital.

Mara Bănică: „Fiica lui Nelu Ploieșteanu m-a întrebat dacă eu cred că Nea Nelu e mort și ei nu îi spun medicii”

Starea lui se agravase, avea nevoie de un CT pentru ca medicii să determine exact cât din plămâni sun afectaţi sau dacă sunt afectaţi, ori nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură pentru că legislaţia permite acest lucru. A ajuns miercuri seara acasă.

Starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturaţia de oxigen i-a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanţa şi a fost din nou transportat la spital. Din nefericire, a ajuns intubat într-un timp foarte scurt cu şanse extrem de mici de supravieţuire.

Fiica lui Nelu Ploieșteanu m-a întrebat, azi-noapte târziu, în jur de ora 01:00, dacă eu cred că Nea Nelu e mort și ei nu îi spun medicii. Dacă există această posibilitate. Și i-am spus să se liniștească pentru că protocolul nu îngăduie așa ceva”, a mai spus Mara Bănică.

Cine este Nelu Ploieșteanu

Nelu Ploieșteanu, pe numele adevărat Ion Dumitrache, s-a năsut pe 16 decembrie 1950, în comuna prahoveană Ciorani. Este considerat o adevărată legendă vie a muzicii lăutărești și de petrecere, un adevărat ”rege” al domeniului. Artistul, în vârstă de 71 de ani, cântă muzică lăutărească de la vârsta de 18 ani, când a început să cânte în satul natal.

Interpret de excepție, a fost invitat pe mari scene din România și din străinătate, a participat la toate marile show-uri de televiziune, a jucat în filme. A înregistrat piese de referință ale muzicii de petrecere alături de celebrii actori Ștefan Iordache și Gheorghe Dinică.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel