Categories: Expertul zilei

Nelu Tătaru, precizări despre certificatul verde: „Va fi indiferent de incidență. Vaccinarea este gratuită. Cine nu se vaccinează, să plătească!”

Nelu Tătaru, precizări despre certificatul verde: „Va fi indiferent de incidență. Vaccinarea este gratuită. Cine nu se vaccinează, să plătească!”

Deși PNL și PSD susțin introducerea pașaportului verde pentru accesul la muncă al românilor, acesta s-a blocat în Parlament. PNL s-a abținut de la votul pe amendamentul PSD privind alocarea de la stat a banilor pentru 20 de teste gratuite în primele două luni de la intrarea în vigoare pentru fiecare persoană nevaccinată angajată la stat.  Votul pentru acest document a fost amânat pentru săptămâna viitoare.

Un val în România e cam la o lună și jumătate după cele din Occident

Deputatul PNL Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și președinte al Comisiei pentru Sănătate, a declarat că România este predispusă unui val 5 „destul de agresiv”, având în vedere rata națională de vaccinare anti-covid. În acest context, întârzierea adoptării certificatului verde va impacta negativ campania de vaccinare.

„Cu cât întârziem adoptarea certificatului verde, cu atât va scădea campania de vaccinare. Deocamdată suntem pe un trend descendent, dar trebuie să ne gândim că atâta timp cât avem o populație receptivă de aproape 50%, avem și o predispoziție de un val cinci destul de agresiv. Experiența noastră ne arată că un val în România este cam la o lună, o lună și jumătate după valurile din Occident”, a afirmat Tătaru.

Nelu Tătaru, precizări despre certificatul verde: „Va fi indiferent de incidență. Vaccinarea este gratuită. Cine nu se vaccinează, să plătească!”

Certificatul verde prevede vaccinarea anti-Covid, trecerea prin boală sau testarea. Fostul ministru al Sănătății a declarat că certificatul verde nu va ține cont de incidența cazurilor. Nelu Tătaru a anunțat că PNL și PSD susțin introducerea pașaportului verde pentru accesul la muncă al românilor. Totuși, votul pentru acest document a fost amânat pentru săptămâna viitoare.

„După ce a picat legea, campania de vaccinare s-a înjumătățit. Cu cât întârziem aprobarea unui certificat verde, cu atât va scădea campania de vaccinare. Vaccinarea este gratuită. Cine nu se vaccinează, să plătească! Cei care nu se pot vaccina, care au contraindicație la vaccinare, se vor testa gratuit”, a declarat Nelu Tătaru.

PSD a înaintat propunerea ca angajații să aibă doar două luni de zile posibilitatea de a munci în baza unui test, plătit din propriii bani. Ulterior, se va impune vaccinarea obligatorie. Dacă vaccinarea va fi refuzată, angajaților li se va retrage dreptul la muncă, deci vor fi concediați.

„Vaccin, trecere prin boală și test. Va fi indiferent de incidență. În general, testul va fi făcut la 48 de ore, dacă este vorba despre test rapid, antigen sau 72 de ore, pentru teste PCR. 10 teste pe lună, timp de două luni”, a mai subliniat Tătaru.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

15 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

44 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra