luni, septembrie 26, 2022

Situaţia e mai gravă decât o arată cifrele! Nelu Tătaru: „Vaccinarea nu te ferește să nu te infectezi. Te ferește să nu ajungi la ATI și să nu mori”.

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o serie de propuneri în ceea ce privește măsurile restrictive anti-covid. Într-o analiză pentru premierul Florin Cîțu, Tătaru a vorbit de „un moment al deciziilor”.

Situaţia e mai gravă decât o arată cifrele. „Pe nedeclarați putem să avem până la 50.000 de cazuri”

„Nu mai închidem economia. Avem o transmitere în creștere, avem măsuri care nu se respectă, ar trebui mai bine verificate restricțiile, iar evenimentele ar trebui să fie pentru cei care își permite, mă refer la starea de sănătate. Nu vreau să mai închidem un teatru, o nuntă, dar acolo să meargă cei care au cel mai mic risc să transmită în comunitate”, a declarat reprezentantul României la OMS, potrivit Digi24.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu pentru hipertensiune arterială...

Actual consilier al premierului Florin Cîțu a declarat că numărul real de cazuri de infectări cu Covid ar putea fi deja de 50.000 pe zi. Luni, 4 octombrie, bilanțul oficial a indicat aproape 9.000 de cazuri noi.

„Noi făceam anul trecut acele studii și ajunsesem la concluzia că numărul de cazuri pe care îl avem îl înmulțim cu 5 până la 10 pentru a vedea numărul real de cazuri. În acest moment eu spun că putem înmulți cu 5 până la 10. Pe nedeclarați putem să avem până la 50.000 de cazuri. INSP spunea că putem ajunge până la 30.000 de cazuri declarate zilnic”, a declarat Nelu Tătaru, la un post de televiziune.

Te-ar mai interesa: Înțepătura de albină poate fi mortală. Dr. Mihail ...

Nelu Tătaru: „Vaccinarea nu te ferește să nu te infectezi. Te ferește să nu ajungi la ATI și să nu mori”

Mai mult, fostul ministru al Sănătății susține că „unitățile de primiri urgențe nu ne mint, secțiile de ATI la fel. Aceste cifre ne arată ce se întâmplă în societate. În acest moment terapiile intensive sunt pline. Trebuie să înțelegem că nu suntem singurii care vrem să beneficiem de aceste secții”.

„Cei care se declară astăzi în raportările oficiale sunt mai puțini. Sunt multe capacități de testare, ne testăm acasă”, a mai spus fostul minsitru.

Te-ar mai interesa: Cifra de destin a Reginei Elisabeta. „Doi” și „nou...

Tătaru a precizat că accesul la anumite activități în baza vaccinării reprezintă cel mai bun mod de a convinge populația să se imunizeze anti-COVID.

„Vaccinarea nu te ferește să nu te infectezi, vaccinarea te ferește să nu ajungi la ATI și să nu mori. Corpul medical și terapiile intensive sunt sugrumate. Au perfectă dreptate cei care spun că în terapiile intensive este „iadul”. Multă lume așteaptă până în ultimul moment până să meargă la spital. Oamenii nu mor pentru că nu sunt paturi ATI. Paturi în ATI sunt. Oamenii mor pentru că vin prea târziu, pentru că nu s-au vaccinat. Nu trebuie să venim în a 10-a zi de boală când nu mai putem”, a atras atenția Nelu Tătaru.

Te-ar mai interesa: Vrei să te asculte Dumnezeu? Pr. Sofian Boghiu: Ți...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private