marți, august 16, 2022

De ce campania de vaccinare a fost un eșec? Specialist: „Am ignorat frica de ace a oamenilor”.

Specialistul în sănătate publică Răzvan Cherecheș atrage atenția că eșecul campaniei de vaccinare este cauzat atât de fake-news-urile persoanelor „răuvoitoare, cât și de incapacitatea autorităților de a ține cont de „fricile” predominante ale unei societăți.

secundare

 

De ce campania de vaccinare a fost un eșec?

Răzvan Cherecheș susține că anti-vaxxerii „sunt persoane fie dezinformate, fie răuvoitoare” și că obțin „bani de pe urma împrăştierii de zvonuri false”.

Te-ar mai interesa: Test inovator ce permite diagnosticarea mai rapidă...

„Ar trebui ca oamenii să înceteze să mai asculte sfaturile unor persoane care sunt fie dezinformate, fie răuvoitoare, pentru că obţin influenţă şi bani de pe urma împrăştierii de zvonuri false şi să asculte sfatul medicilor infecţionişti, epidemiologi şi specialişti de sănătate publică.

În celelalte ţări, frica de ace, care e o frică prevalentă, a fost abordată şi au fost oferite metode extrem de simple de rezolvare, adică poţi să porţi căşti şi să asculţi o melodie care îţi face plăcere, să te uiţi în altă parte în acel moment, inclusiv meditaţia.

Te-ar mai interesa: Horoscop 17 august:  O zodie are parte de o mărire...

Sunt metode care te ajută să treci peste frica de ace. Faptul că la noi, inclusiv în clipuri, mesaje, au fost utilizate seringi, e o dovadă a faptului că am ignorat această frică, care este un obstacol important”, a explicat specialistul în sănătate publică.

Cum să ne protejăm de COVID

„Suntem într-o situaţie în care măsurile care ar fi trebuit să fie luate, nu s-au luat. Suntem ca şi atunci când a venit zăpada peste noi. Suntem toţi înzăpeziţi, pe marginea drumului, nu putem ieşi din case şi Guvernul ne spune – staţi liniştiţi că în curând o să avem autorităţi care să se ocupe de situaţie.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...

Deci, trebuie să ne descurcăm singuri. Echivalentul lopeţii care ar trebui să o folosim pentru zăpadă, acum e vaccinul”, a declarat Cherecheș, potrivit Antena 3.

  • Vaccinaţi-vă cât de repede posibil şi până în momentul în care vaccinul a devenit valabil, respectiv două săptămâni după a doua doză,
  • Purtaţi mască în permanenţă,
  • Păstraţi distanţa faţă de celelalte persoane
  • De câte ori vedeţi pe cineva cu masca sub nas sau fără mască, îndepărtaţi-v ă, astfel încât să fiţi în siguranţă.

Cam asta e tot ce se poate face, din perspectiva noastră, a cetăţenilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private