miercuri, ianuarie 19, 2022

Dr. Radu Țincu, avertisment despre valul 5: „Va fi de amploare. Vom fi din nou unici în Europa”.

Medicul Radu Țincu atrage atenția autorităților că au datoria de a transmite mesaje cât mai coerente, în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Medicul primar în cadrul secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca din București a declarat la Antena 3 că, în condițiile în care rata de vaccinare rămâne scăzută, România se va confrunta cu un val 5 al pandemiei, în primăvară.

Te-ar mai interesa: Cele mai cunoscute semne care anunță Alzheimer-ul...

„Oamenii politici trebuie să transmită către populaţie anumite decizii coerente”

Acesta susţine că sistemul medical este copleşit în continuare de un număr mare de pacienţi internaţi cu COVID-19, iar experţii spun că această situaţie va continua încă trei săptămâni.

„Este evident că toate măsurile sanitare ce trebuiesc implementate odată ce sunt amânate şi temporizate, nu fac decât să dezorienteze populaţia. Rata de vaccinare a căzut semnificativ.

Trebuie să ne gândim la faptul că experţii internaţionali anunţă posibilitatea creşterii numărului de cazuri la începutul anului viitor, ceea ce, dacă va prinde România cu o populaţie neimunizată suficient, vom avea din nou un val de amploare, aşa cum a fost şi valul 4.

Te-ar mai interesa: Un medic, un ambulanțier și un intermediar prinși ...

În acest moment, România a avut un val 4, cum nici o altă ţară nu l-a mai avut, cu peste 400 de morţi în fiecare zi şi cu peste 1.800 de pacienţi internaţi în Terapie Intensivă.

Va trebui ca oamenii politici să ajungă la un consens şi să transmită către populaţie anumite decizii coerente care să îi motiveze pe aceştia să respecte măsurile sanitare”, a declarat medicul.

Dr. Radu Țincu, avertisment despre valul 5: „Va fi de amploare. Vom fi din nou unici în Europa”

Mai mult, dr. Radu Țincu spune că valul 5 depinde de gradul de imunizare al populației, cât și de respectarea măsurilor sanitare.

Te-ar mai interesa: Alimentul care răspândește cancerul în tot organis...

„În primul rând de gradul de imunizare al populaţiei, de procenul oamenilor care sunt imunizaţi şi de respectarea măsurilor sanitare. În momentul în care niciuna din cele două variante nu este aplicabilă, este evident că avem toate şansele ca acest scenariu să se întâmple.

E nevoie ca populaţia să fie imunizată şi este nevoie ca cei care nu sunt imunizaţi, să existe un alt tip de control, care să arate că aceştia nu reprezintă un pericol de sănătate publică”, a spus dr. Radu Ţincu, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: Scene și acuze halucinante între un medic și o pac...

La rândul său, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a atras atenția că un val 5 al pandemiei este posibil, dar că nu poate spune ar putea veni acesta. Amploarea valului va depinde, însă, de rata de vaccinare, crede Arafat.

„Un val 5 este posibil, nu pot să spun la ce moment, dar este posibil şi cu cât avem rata de vaccinare mai mică, un val 5 poate să aibă un impact cum a fost acest val care a trecut acum. Diferenţa între val 5, care oricum poate că va veni, cu un procent mare de vaccinaţi şi unul cu procent mai mic de vaccinaţi, este impactul major pe sistemul sanitar”, a declarat Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Alimente care curăță rinichii și ceaiuri care dizo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private