Sari la conținut

Nereguli grave descoperite la Spitalul din Urziceni. Este halucinant modul în care a fost tratată pacienta care a născut pe trotuar! Raportul controlului făcut de inspectorii sanitari (DOCUMENT)

Sursă foto: Ora de Sibiu
nereguli grave constatate de echipele de control

Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică Ialomița au fost în control la spitalul din Urziceni, acolo unde o femeie a născut pe trotuarul din fața spitalului. Specialiștii de la DSP au descoperit modul halucinant în care a fost tratată paciena care a născut pe trotuar, în curtea spitalului din Urziceni, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Consultați aici RAPORTUL INTEGRAL

Neregulile identificate de către DSP Ialomița

1. Lipsa de personal de specialitate in Compartimentul de neonatologie și deficit de personal în secția de Obstetrica-Ginecologie .

2. Neasigurarea unei linii separate de garda in specialitatea Obstetrică-Ginecologie si a unui medic anestezist dupa ora 15.00;

3. Nerespectarea de catre conducerea unitatii sanitare a conditiilor minime privind organizarea si dotarea CPU , conform normelor legale in vigoare;

4. Lipsa de personal de specialitate ( 5 asistente medicale si 2 medici in concediu medical) in sectia de pediatrie, fapt ce a dus la suspendarea temporara a activitatii acestei sectii si a liniei de garda pediatrie,in perioada 28.07-.2023-15.08.2023 de catre Comitetul Director al spitalului;

5. Neindeplinirea de catre medicul de garda a oricarei obligatii prevazute de dispozitiile legale in vigoare privind efectuarea garzilor,in structurile de primiri urgente;

6. Nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare privind procedura de preluare si internare a cazurilor de urgența.

7. Neconcordanță între structura organizatorică aprobată de Ministerul Sănătății și structura funcțională prevăzută în Autorizația Sanitară de Funcționare temporară ( secția pediatrie este închisă, secția obstetrică – ginecologie, compartiment neonatologie )

8. Secția de pediatrie nu funcționează, lipsă de personal.

9. Unitatea sanitară funcționează în baza Autorizației Sanitare de Funcționare temporară nr. 278/11.05.2023, în condițiile în care a încetat starea de risc epidemiologic generată de pandemia COVID-19, conform Hotărârii C.N.S.U. nr.20/27.06.2023, publicată în monitorul oficial nr.595/29.06.2023.

Potrivit raportului, medicul de gardă nu a consultat în realitate pacienta gravidă, dar parafa acestuia se afla la asistentă, care a chemat ambulanţa ca să preia cazul: „Din imaginile inregistrate de camerele de supraveghere reiese faptul că, asistenta medicală de garda incearcă să o impiedice să părăsească incinta CPU, dar fara rezultat ,aceasta indreptandu-se catre poarta spitalului insotita de membrii familiei.

La scurt timp sotul revine in CPU solicitand material moale, deoarece sotia dadea semne de nastere iminenta, la ora 5.30 se produce nasterea direct pe paviment, in prezenta echipajului de pe ambulanta, care a raspuns  la  solicitarea asistentei de la CPU”.

Inspectorii de la DSP Ialomiţa menţionează în document şi faptul că managera spitalului a semnat raportul, deşi anterior se anunţase faptul că primarul oraşului Urziceni o suspendase din funcţie.

Nu sunt de acord, având în vedere că unele neconformități nu sunt conform prevederilor legale în vigoare, nu corespund realității din spital”, managera unităţii sanitare, economista Ianuș Daniela, neasumându-şi astfel neconformitățile descoperite în urma controlului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel