Sari la conținut

Neurochirurg român: „Panica, nesiguranța şi confuzia duc la dezechilibre în corp”

atacul de panică

Vlad Ciurea, neurochirurg român, transmite că panica, nesiguranța şi confuzia duc la dezechilibre în corp. Iată care sunt recomandările medicului în acest sens.

„Atunci când căutăm lumină ne uităm la Dumnezeu. Românii sunt foarte deștepți, așa că am încredere.

Frica şi panica nu duc la nimic bun. Sunt 2 extreme la care suferă oamenii. Normal că noi, la nivelul celor care lucrăm, ne uităm de o parte și de alta că avem și alte treburi, dar tineretul numa acolo este, pentru că le place joaca asta pe media și pe toate fenomenele acestea de Facebook, Instagram și așa mai departe.

Iar, seniorii, stând acasă, stau cu mânuța pe buton și apasă și inhalează ca un gaz toxic, adică tot ce este negativ și îi bagă în panică.

Deci dacă o persoană puțin mai matură are o boală cardiacă, cerebrală, când vede și știrea asta este ca bomboana de pe tort. Numai asta nu-i mai trebuie.

„Panica, nesiguranța şi confuzia duc la dezechilibre în corp”

Pentru că asta depășește noțiunile de ceea ce s-a întâmplat în ultimii 2 ani când am avut 6 asemenea atacuri: Covid, vaccinul, scumpirile, seceta, războiul şi bomboana se numește bomba nucleară.

Eu nu cred că vor îndrăzni, nici unii nici alţii, să se joace cu treaba asta. Problema e cu Ucraina, acolo, dacă se dă între ei, e adevărat, norul acesta poate veni și peste noi. De aceea cel mai bine de ştiut este ce avem de făcut în asemenea situaţii.

Cum se modifică chimia creierului sub influenţa fricii

Cel mai mult suferă doamnele, pentru că în ziua de astăzi au luat în propriile mâini multe responsabilități. Ea trebuie să fie doamnă, să fie și directoare, să fie și șefă, șefă la birou și șefă și acasă. Aceste lucruri se reflectează asupra acestei dominante, dominanta de a face bine, în sensul bun.

Ori de a face bine din toate punctele de vedere și vin asemenea știri negative e complet dezorientată.

Şi o persoană cu un dezechilibru psihic, cu un dezechilibru tiroidian, endocrin ia lovitura asta total.

De aceea vad doamne care lucrează în tot felul de activități, în munci de răspundere și văd cum le tremură mânuțele, cum nu se pot concentra, cum noaptea au insomnii, cum devin nervoase.

Creierașul este şi el sărăcuț un organ, ca și plămânul, ca și inima. Prea multe, prea multe impacturi în ultimii 2 ani asupra acestui creier uman.

„Trebuie să ne păstrăm calmul şi echilibrul interior”

Şi copii suferă de astfel de probleme. Eu țin minte şi acum cum a fost sfârşitul războiului. Mi-a rămas în minte ca şi copil. Copii îşi modifică comportamentul când mama e copleșită.

Deci lucrurile trebuie prezentate sub o formă. Asta e situația, n-avem nicio vină că se întâmplă asta, trebuie să stăm la distanță.

Păstrați-vă calmul, că dacă ne agităm este și mai prost și pentru noi, și individual, și în grup, cât și pentru țara asta.Trebuie să ne păstrăm calmul și acasă și la serviciu ca să putem să ieșim din impasul acesta”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea De-a viaţa ascunselea de la Antena 3 CNN.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel