sâmbătă, iunie 19, 2021

Neurochirurgul Vlad Ciurea: De un an de zile, medicii și personalul medical sunt „pe front”.

În contextul scandalului generat de imaginile pacienților cu Covid legați de paturi, prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea atrage atenția asupra breslei

medicilor. Reputatul neurochirurg a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care vorbește despre oboseala acumulată de medici și asistente în perioada pandemiei de coronavirus.

„Organismul nostru știe exact ce are nevoie. Iar atunci când ne „cere” o pauză, când simțim că suntem obosiți, trebuie să răspundem solicitării. Pentru că altfel oboseala se acumulează și ajungem la epuizare.
Există semne clare de oboseală pe care corpul ni le transmite. Iar dacă nu ținem cont de ele, iată un efect: nonperformanța. A lua medicamente pentru a suplini odihna este o greșeală. Tratamentul

este în noi și doar în noi. Trebuie să ne acordăm momente de odihnă”, este de părere prof. Vlad Curea.

Neurochirurgul Vlad Ciurea: De un an, de zile medicii și personalul medical sunt „pe front”

Profesorul Ciurea a vorbit, de asemenea, despre stresul de lungă durată la care este supus personalul medical. Și compară perioada pandmiei cu un front de război.
„Sunt conștient că de un an de zile medicii și personalul medical sunt „pe front”. Stau în acele combinezoane, cu măști, viziere, mănuși… Este teribil! Am discutat cu mulți colegi și sunt la un pas de a ceda.

Fizic și psihic. Toată suferința pe care au văzut-o i-a încărcat și mai mult. Sunt convins că nu vor uita niciodată acest an. Le-am recomandat tuturor celor cu care am vorbit să își acorde scurte momente de răgaz. Să încerce să se decupleze, din când în când. Nu este ușor! Dar este extrem de important, atât pentru ei, cât și pentru noi toți, să reușească. Pentru că dacă medicii și personalul sanitar nu sunt bine, nici noi nu vom fi!”, a explicat dr. Vlad Ciurea.

Dr. Vlad Ciurea: Pacienții să aibă o atutudine respectuoasă față de medici și personalul medical

„Recomand pacienților

să aibă o atitudine respectuoasă față de cei din spitale. Să aibă în vedere faptul că de un an ne sunt la dispoziție, neglijându-și familiile și propria viață. Vă rog să vă gândiți: un an! Este enorm! De aceea, este nevoie să conștientizăm efortul lor și … pur și simplu să fim mai buni unii cu alții!

Iată și câteva imagini grăitoare, realizate de cei de la Reuters în toate colțurile lumii. Sănătate!”, a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

Ultimele stiri

Parteneri