miercuri, mai 25, 2022

Creierul sănătos este soluția pentru o viață bună și pentru o bună desfășurare a activităților. Pentru a ne menține creierul sănătos, profesorul neurolog Vlad Ciurea ne explică un obicei japonez cu un impact extrem de important asupra noastră.

„Sunt foarte multe probleme adictive. Noi încercăm să biciuim creierul ca să obținem mai multe de la el, practic îl stoarcem ca pe o lămâie. Și creierul nostru suferă.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă să ai o aură puternică? Lidia Fecioru,...

Tutunul, zahărul, cafeaua în exces, mierea în exces, E-urile care fac mâncarea mai gustoasă nu ajută creierul. Aceste elemente de comportament nu merg împreună cu dezvoltarea cerebrală. Creierul este un organ relativ simplu, trebuie să îi dăm ceea ce îi place. Nu trebuie să îl forțăm.

Există o vorbă în limba română: dacă mai mulți îți spun că ai băut, du-te și te culcă. Așa e și cu creierul: dacă e obosit, lăsați-l să doarmă.

Japonezii au introdus un obicei sănătos, cel al somnului de prânz. Dacă unui angajat îi vine să moțăie la birou, e bine să fie lăsat pentru că asta înseamnă că se reface cerebral.”, a declarat Vlad Ciurea pentru CSID.

Te-ar mai interesa: Constantin Dulcan: cum putem duce o viață lipsită ...

Pe lângă obiceiul japonezilor, un alt rol important îl joacă alimetația: benefică atât pentru organism în sine, cât și pentru creier.

„Toate posturile sunt o purificare, regimurile cum ar fi fastingul (post intermitent) recomandăm. Noi doctorii recomandăm pacienților după o operație să țină regim. Regimul din post face foarte bine organismului.

Mâncarea are toxine și să ne purificăm în spirit, vorbă și în mâncare. E bine să ținem post măcar miercurea și vinerea. Recomand să mâncăm alimente mai ușoare, să renunțăm din când în când la carne și la preparate grele.” a spus Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: 5 semne timpurii de sarcina...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private