sâmbătă, mai 28, 2022

Profesorul neurolog Vlad Ciurea a explicat pe rețelele sociale un nou fenomen psihologic apărut o dată cu pandemia „languishing” – „lâncezire”  – care se traduce printr-o stare emoțională.

„Un nou sindrom care afectează tot mai mulți oameni la nivel mondial: „languishing”. Tradus, ar însemna „lâncezire” și descrie o stare emoțională în care pur și simplu îți vezi propria viață „prin ceață” și nu mai întrezărești rostul lucrurilor.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

Este un efect al pandemiei: al izolării, al restricțiilor, al veștilor rele pe care le-am primit zi de zi, mai bine de doi ani. E greu să faci față la așa ceva! Mai mult sau mai puțin, suntem cu toții afectați.
Cercetători din toată lumea au studiat acest fenomen și au ajuns la aceleași concluzii: languishing este efectiv o deteriorare a stării de bine, un stres cronic, o stare psihologică negativă.

Ce e de făcut? Să discutăm despre asta – este important să conștientizăm. Apoi, să ne fixăm zilnic mici obiective. Cu fiecare mic obiectiv îndeplinit, ne vom simți mult mai bine.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbești dar nu reușești? Medic nutriționi...

Câteva exemple: să facem un drum, (o scurtă excursie, vizită, plimbare până într-un anumit punct), să rearanjăm cărțile, hainele sau vasele, să citim un anumit număr de pagini dintr-o carte pe care o lăsasem deoparte, să ajutăm o persoană aflată în nevoie, să facem zi de zi o faptă bună față de un coleg, vecin, animal, plantă… Lista poate fi foarte lungă.

Mici obiective. Acesta este secretul. Și nu ne oprim! Fiecare zi cu obiectivul ei”, potrivit profesorului Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Persoanele care vor refuza să își facă aceste anal...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private