Sari la conținut

Nici nu îți dai seama cât de grav poate fi. Mergi de urgență la doctor dacă observi asta pe unghia ta

Sursă: Getty Images/iStockphoto

Cu totii am fost instruiti ca trebuie sa mergem la medic ori de cate ori constatam modificari in dimensiunea, aspectul sau coloratia alunitelor sau a pistruilor. Doar un dermatolog poate determina cu exactitate daca modificarile sunt atipice si necesita o biopsie. Ignorarea acestor modificari sau refuzul de a cere parerea unui medic avizat te expune riscului de cancer al pielii, o boala grava care iti poate pune in pericol viata.

 

 

Pay attention ! IF YOU FIND IN THE SIGNS BLACK NAILS THE SIGN CANCER SPREAD THE INVISIBLE !!

Desi existenta unei astfel de dungi nu reclama intotdeauna existenta unui cancer, ca sa afli exact este important sa consulti sfatul unui dermatolog, mai ales daca dunga respectiva se extinde sau devine tot mai inchisa la culoare de-a lungul timpului.

Liniile in nuante de rosu sau maro pe lungimea unghiilor  pot fi cauzate de endocardita (inflamatie a tesutului inimii) sau trichineloza (infectie parazitara cauzata de prepararea necorespunzatoare a carnii de porc). Existenta unei linii simple, in nuanta de albastru inchis, este un semn al cancerului de piele.
Dungi inchise la culoarea (nuanta de negru) pe suprafata unghiilor indica existenta unei afectiuni cardiace (ateroscleroza coronariana), iar liniile subtiri in nuante de negru indica o boala de inima.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.