vineri, august 14, 2020

Nici nu te-ai fi gândit de ce sunt recomandați morcovii  în curele pentru slăbit. Au  un număr mic de calorii (100 de grame de morcov conţin aproximativ 41 calori)  și sunt buni pentru  sănătatea ochilor. De asemenea, morcovii ajută  în vindecarea mai multor boli la care nici nu te-ai fi gândit.

Cele mai importante acțiuni terapeutice se constată în tulburările de creștere la copii, rahitism, anemie, debilitate, demineralizare, surmenaj, oboseală, astenie, extenuare, convalescență, nevrism, avitaminoze, scorbut.

Citește și:

Specialiștii spun că morcovii previn cancerul, au efect anti-îmbătrânire și ajută pielea să fie mai frumoasă,  prin conținutul ridicat de carotenoizi (ce dau culoarea portocalie), în principal betacaroten, care este transformat de organism în vitamina A, numită vitamina frumuseții. 

Morcovii conțin vitaminele  B1, B2, B6, C, K, PP, fier, calciu, magneziu, acid folic, fosfor, potasiu și reprezintă un  aliment esențial pentru copii, bolnavi, femei gravide și bătrâni.

Citește și:

Este totodată  o sursă foarte bună de antioxidante naturale contra cancerelor.

Consumul de morcovi reglează tranzitul intestinal și detoxifică intestinele, având un rol protector împotriva cancerului de colon.

Morcovii cruzi și sucul de morcovi ajută la eliminarea paraziților intestinali.

29este bun și pentru sănătatea ficatului și, de asemenea,  are acțiuni antidiareice, laxative, purgative, antiseptice, antibiotice, antiputride, antihemoragice, hemostatice, sedative, fluidizante biliar, regeneratoare hepatic, cicatrizante gastric și intestinal, vermifuge și tenifuge.

Citește și:

În afecțiunile dermatologice, morcovul este un real protector al pielii, cu efecte de vindecare în răni, plăgi, ulcerații, iritații, arsuri, eczeme, furuncule, ulcere varicoase, crăpături de călcâie și mâini, pecingine, acnee, bube dulci, escare, degerături, prurit, pete tegumentare, înțepături de insecte.

 

Parteneri