Sari la conținut

Nicoleta Luciu, despre boala rară cu care a fost diagnosticată. Tratamentul costă peste 1000 de euro pe lună

Nicoleta Luciu a dezvăluit, recent că suferă de o boală rară. Tratamentul se face lunar și poate ajunge chiar și la 1000 de euro pe lună.

Vedeta a descoperit că suferă de alopecie, o afecțiune care determină căderea părului în mod semnificativ. Ea a început un tratament costisitor și tocmai a terminat ultima ședință, anunță Nicoleta Luciu pe rețelele de socializare.

Nicoleta Luciu a urmat un tratament pentru alopecie

Vedeta a dezvăluit, pe rețelele de socializare, că după aflarea diagnosticului a mers la medicii de specialitate pentru a se trata. Tratamentele dau rezultate, însă prețul nu este unul accesibil: actrița este nevoită să scoată din buzunare între 1.000 și 2.000 de euro, în fiecare lună. De asemenea, ea face naveta între Miercurea Ciuc și București pentru a putea beneficia de procedurile care îi pot salva părul.

Nu am mai avut așa păr lung și frumos de zece ani. Este rezistent și are luciu. Ultima ședință. Părul și-a dublat volumul după opt luni de tratament. O dată pe săptămână, timp de 40 de minute”, a scris Nicoleta Luciu, pe rețelele de socializare, potrivit Spectacola.

Ce este alopecia

Există mai multe tipuri de alopecie, care cel mai des apar datorită deficitului nutrițional. Se fac niște analize de sânge, pentru a depista dacă pacientul respectiv este subnutrit, dacă ține o dietă sau dacă are un deficit de vitamine și proteine.

Bolile tiroidiene sunt o altă categorie de afecțiuni, care pot duce la căderea părului. Mai sunt anumite afecțiuni care pot duce la agravarea sau declanșarea căderii părului și, anume, dermatita seboreică, afecțiuni endocrinologice. Căderea părului mai poate fi dată și de cancere, de chimioterapie, de anumite medicamente. Poate să fi alopecie în plăci sau mai putem vorbi și de alopecie dată de sifilis”, a explicat Dr. Pavelina Andrei, pentru Spectacola.

Obiceiuri care pot întreține căderea părului

De asemenea, există și anumite obiceiuri, pe care unele femei le fac destul de des, ce duc la căderea părului, în timp.

Pot întreține căderea părului, anumite obiceiuri, precum faptul că pacientele își prind părul într-o coadă strâns, pentru că, fiind strâns, face tracțiunea la nivelul firului de păr, îl trage. Agenții fizici care sunt folosiți în vopseluri mai pot duce la căderea părului. Vopsitul frecvent, anumite patologii, care se pot asocia cu căderea părului, printre care și sifilisul, care dă alopecia. Mai sunt cazuri, în care căderea părului este declanșată de stres, iar la bărbați aceste lucruri se pot observa și la nivelul bărbii. Ne mai confruntăm și cu căderea părului sezonieră, care apare de obicei primăvara și/sau toamna și care nu interferă cu absolut nimic”, a mai completat aceasta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.