Sari la conținut

Nicușor Dan, acuzat de atentat la siguranța națională! Cezar Irimia, președintele FABC: „Prin blocarea Centrului de Oncologie, își pune semnătura pe certificatele de deces ale pacienților cu cancer”

Nicusor Dan, primarul Capitalei
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Nicusor Dan blocheaza contructia centrului de Oncologie

Nicușor Dan, acuzat de atentat la siguranța națională! Cezar Irimia, președintele FABC: „Prin blocarea Centrului de Oncologie, își pune semnătura pe certificatele de deces ale pacienților cu cancer”.

Primarul  Nicușor Dan refuză să acorde avizele pentru construcția acestui centru, care ar reprezenta o speranță pentru mii de bolnavi de cancer din România.

Mai exact, juriștii Primăriei Capitalei refuză deblocarea PUZ-urilor unor obiective strategice, naționale și internaționale, iar finanțările europene pentru Centrul Național de Oncologie de la Fundeni vor fi pierdute. Specialiștii lui Nicușor Dan susțin la Curtea de Apel că Institutul Inimii și Centrul Național de Oncologie de la Fundeni nu sunt obiective strategice, de interes național.

Nicușor Dan, acuzat de atentat la siguranța națională! „Să-și întoarcă fața și către pacienții cu cancer din România”

Cezar Irimia, Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), atrage atenția că Centrul Național de Oncologie de la Fundeni „reprezintă o siguranță națională pentru pacienții cu cancer din România”.

„Pe domnul Nicușor Dan îl rog să aprobe acest proiect de interes național. Altfel, cu siguranță vom intra în conflict, deoarece consider că acest proiect reprezintă o siguranță națională pentru pacienții cu cancer din România.

Noi am vorbit și în Planul Național de Cancer din România de multe centre de acest gen, care să dea o șansă în plus pacienților cu cancer din țara noastră, știindu-se faptul că suntem pe primul loc la mortalitate și avem cu 48% mai multe decese în patologia oncologică decât media europeană și avem 20.000 de decese evitabile în fiecare an.

Domnul Nicușor Dan poate fi acuzat de atentat la siguranța națională, prin acest măsuri pe care dumnealui consideră că-s benefice Primăriei Capitalei sau dumnealui personal.

În schimb, noi, pacienții, vom avea o reacție dură dacă aceste proiecte nu-și vor urma cursul firesc așa cum ele au fost aprobate. Vom lua atitudine, dar mai întâi îl rugăm pe domnul Nicușor Dan să-și întoarcă fața și către pacienții cu cancer din România care și așa sunt greu încercați de boală și de ițele sistemului“, a spus Cezar Irimia, potrivit DC News.

În fiecare zi mor 153 de pacienți de cancer

Nicușor Dan solicită o perioadă de 2-3 ani de așteptare până când va fi elaborat și implementat Planul Urbanistic General, deși specialiștii de la Sectorul 2 spun că ar trebui făcută o excepție în cazul acestor obiective strategice.

„Bineînțeles că trebuie făcută o excepție pentru aceste obiective strategice. Domnul Nicușor Dan nu știe, poate, că în fiecare zi mor 153 de pacienți cu diferite forme de cancer iar acest centru de oncologie ar putea salva multe vieți.

Pentru noi, 2-3 ani, cum spune domnul Nicușor Dan, e mult prea mult. Să nu spunem că încearcă să-și pună și dumnealui semnătura pe certificatele de deces ale pacienților cu cancer din România, prin acest orgoliu al dânsului că trebuie să dezvolte nu știu ce strategie urbanistică în București.

Strategia Națională privind Sănătatea Publică este mult mai importantă decât orice strategie a urbanismului național“, a mai spus președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Cezar Irimia: Nicușor Dan calcă pe cadavre cu aceste orgolii ale dumnealui

Cezar Irimia reamintește că sănătatea primează în fața esteticului și îl acuză pe Nicușor Dan că încalcă dreptul oamenilor la sănătate

Poate că alegătorii domnului Nicușor Dan, ai USR-ului, sunt mai preocupați de natură, de aceste planuri de urbanism și mai puțin de sănătate – sunt mai tineri, nu au probleme de tratament, ar fi o posibilă explicație pentru acțiunile PMB.

„Așa este! Din păcate pentru noi, avem suficiente probleme de sănătate. Să nu uite domnul Nicușor Dan – și nu doresc nimănui acest lucru – că ștacheta a coborât privind vârsta îmbolnăvirii cu cancer în România. Avem persoane de 18-20 de ani cu diferite forme de cancer, din păcate, care nu au șanse de supraviețuire pentru că nu au unde să se investigheze, nu au centre în care să intre pe ușă cu suspiciune și să iasă pe altă ușă cu tratamentul în brațe și să meargă la medicul din teritoriu.

Acest institut al cancerului din București reprezintă un centru foarte important în Strategia Națională de Combatere a Cancerului. Domnul Nicușor Dan chiar nu știe ce face și chiar o să-l acuzăm, deoarece încalcă Articolul 34 din Constituție, printre altele, care spune că avem dreptul la sănătate și dreptul la viață.

Domnul Nicușor Dan încalcă multe legi privind sănătatea publică, privind viitorul pacienților cu cancer din România. Încălcând aceste legi de bun simt, domnul Nicușor Dan calcă pe cadavre cu aceste orgolii ale dumnealui“,a concluzionat Cezar Irimia.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.