luni, septembrie 26, 2022

Niveluri ridicate de creatinină? Încearcă ACESTE remedii de casă pentru a reduce nivelul

Creatinina este un produs rezidual eliberat de organism și apoi transportat prin fluxul sanguin la rinichi, care apoi filtrează produsul rezidual. Cu toate acestea, atunci când rinichiul tău nu funcționează bine, poate duce la o creștere a nivelului de creatinine și este adesea folosit ca indicator pentru a verifica starea de sănătate a rinichilor tăi.

Te-ar mai interesa: Semne și simptome de avertizare că ai un atac de c...

Dacă aveți niveluri ridicate de creatină, este posibil ca rinichii dumneavoastră să nu funcționeze bine și să suferiți de o boală de rinichi.

De asemenea, dacă nivelurile dumneavoastră sunt mai mari decât de obicei, este esențial să luați măsurile necesare pentru a preveni riscurile de afectare a rinichilor.

Niveluri ridicate de creatinina? Încearcă ACESTE remedii de casă pentru a reduce nivelul

Medicamentele vă pot ajuta să vă reduceți nivelul creatininei, totuși, aruncați o privire la remediile de acasă pe care le puteți încerca să vă scădeți nivelul creatininei.

1. Include mai multe fibre în dieta ta. Adăugarea mai multor fibre în dieta ta poate ajuta la reducerea nivelului de creatinine. Fructele, legumele și leguminoasele sunt surse excelente de fibre. Nu doar atât, fibrele sunt bune și pentru sistemul tău digestiv.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Mircea Beuran atenționează: Diabetul poa...

2. Limitatează aportul de sare. Excesul de sare poate fi o cauză a hipertensiunii arteriale și acest lucru poate duce la probleme renale. Evită alimentele bogate în sare și, de asemenea, alimentele procesate, deoarece sunt bogate în sodiu și potasiu.

3. Limitează utilizarea AINS. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sunt analgezice, iar utilizarea excesivă a acestora poate duce la probleme renale. Mai mult, dacă ai deja niveluri ridicate de creatinină, ar trebui să limitezi aportul acestor medicamente.

Te-ar mai interesa: Diabet: Oamenii de știință identifică o legumă com...

4. Verifică aportul de lichide. Pentru persoanele care au niveluri ridicate de creatinină, medicii le recomandă de obicei un anumit nivel de aport de lichide, deoarece rinichii lor nu sunt capabili să funcționeze bine.

5. Evită consumul de alcool și fumatul. Ambele ar putea crește nivelul creatininei și, prin urmare, este important să eviți și alcoolul și fumatul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private